Foto: youtube.com

Najbolji srpski MMA borac Aleksandar Rakić pobedio je Brazilca Tijaga Santosa jednoglasnom odlukom sudija, dok je Uroš Medić blistao protiv Elona Kruza, što mu je debitantska pobeda u UFC!

PROČITAJTE JOŠ

Rakić je na UFC-u 259 došao na korak od borbe za titulu šampiona u poluteškoj diviziji. Najavljivan je kao potencijalna borba večeri, ali meč između Rakića i Santosa bio je od prve do poslednje sekunde taktičko nadmudrivanje u kojem je srpski borac uspeo da izađe kao pobednik.

Iako je postojala bojazan zbog kontroverznog meča protiv Volkana Ozdemira da bi sudijska odluka mogla da ode i na drugu stranu, pogotovo u borbi u kojoj nije bilo puno velikih poteza, Rakić je uspeo da pokaže dovoljno da ovaj put sudije boduju u njegovu korist.

Od početka je „Raketa“ zauzeo centralni deo oktagona i odatle pokušavao da kontroliše borbu udarcima nogom koristeći činjenicu da je Santos imao problema sa kolenima u poslednjih nekoliko godina. Koristio je Rakić maksimalno tih nekoliko santimetara prednosti u visini i rasponu ruku da drži distancu i dobrim kretanjem terao Brazilca da promašuje, pa onda kontrama skupljao poene rundu po rundu.

Prva runda je protekla u konstantnom pritisku Rakića koji je primoravao Santosa da se leđima ogradi. Srpski borac je bio nešto konkretniji i precizniji,zadao veći broj značajnih udaraca ali nije bilo nekih velikih uzbuđenja. Ipak Srbin je bio agresivniji i bolji od rivala što mu je bio dovoljno da stavi rundu u svoj džep.

Pokušao je Santos u drugoj rundi da obori Rakića u parter ali je naš borac to vešto odbranio i u klinču zadao nekoliko neugodnh udaraca kolenom. To je ujedno bio i jedini momenat u borbi u kojem je Brazilac uspeo da nametne blagu inicijativu što mu je kod dvojice sudija donelo prednost i dobijenu rundu.

Rakić je meč definitivno prelomio u trećoj rundi, ponovo agresivno kotrolišući sredinu oktagona. U završnici je krenuo u rušenje Santosa i usput mu zadao nekoliko udaraca s kojima je stekao odlučujuću prednost, dobio rundu ubedljivo i naterao sudije da bez ikakve dileme jednoglasno boduju u njegovu korist.

Ovom pobedom Rakić je stigao na korak od meča za titulu od kojeg ga najverovatnije deli još samo jedna pobeda.

„Znao sam da ću dobiti ovu borbu, dobro sam se osećao još u svlačionici. Plan je bio da kontrolišem distancu, jer je Santos kontraš, ima strahovite udarce, da mu nanosim štetu udarcima nogom“ rekao je Rakić posle meča u izjavi legendarnom Džou Roganu.

Kultni UFC voditelj mu je poručio da očekuje da će sledeći Rakićev meć biti za mesto prvog izazivača poluteške kategorije i da bi uskoro srspkog šampiona mogli gledati i u meču za titulu.

Rakić je na kraju imao i specijalnu posvetu.

„Obećao sam porodici i prijatelljima da ću ovu pobedu posvetiti prijatelju Danijelu, koji je nažalost preminuo prošlog decembra“ rekao je za kraj Aleksandar Rakić.

Sa druge strane, Uroš Medić je ekspresno sve rešio protiv Elona Kruza. Sada ima 7-0 u karijeri, a već posle 10 sekundi je pokazao Kruzu šta ga čeka. Počeo je da mu nanosi ozbiljne povrede, a sudija Mark Smit je dao šansu Kruzu da se vrati u borbu.

Time je samo doveo do nepotrebnih batina, nakon sto sekundi borbe sve je bilo gotovo.

Objavljena je i statistika – čak 48 udaraca je Medić uputio nesrećnom rivalu, nema sumnje da će ovo zadovoljiti očekivanja Dejne Vajta, koji je čak i u najavi ovog događaja posebno izdvojio Medićevu borbu.

Za Nova.rs, Medić je već najavio veliki pohod do visina UFC sveta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar