Foto: SAS

Atletski tim Srbije će na Evropskom prvenstvu imati tri predstavnice u finalu, po čemu će naša zemlja biti jedina na takmičenju u Izraelu.

Teodora Boberić letela je do 13,51 metar, dok je Aleksandrija Mitrović pobedila u svojoj kvalifikacionoj grupi sa 13,48 metara, a do finala je „doletela“ i Natalija Dragojević sa 13,20 metara.

PROČITAJTE JOŠ:

Tako će njih tri u utorak od 17 sati i 5 minuta probati da se domognu evropskog zlata. I neće biti jedine pošto je još naših atletičara i atletičarki izborilo plasman dalje.

Prvenstvo za starije juniore i juniorke održava se u Jerusalimu od 7. do 10. avgusta, našu zemlju predstavlja 18 reprezentativaca, a već prvog dana, za Srbiju borilo se njih devetoro.

Naši atletičari uspeli su da izbore čak šest plasmana u dalji tok takmičenja. Angelina Topić skočila je, za njene standarde skromna 183 centimetra, što joj je bilo dovoljno da se plasira u finale skoka uvis koje je na programu u sredu od 18.15.

Mejra Mehmedović se kvalifikovala u finale trke na 3000 metara stipl, pošto je ovu deonicu istrčala kao prvoplasirana novim ličnim rekordom 10:26,54, dok je Bojan Novaković izborio polufinale trke na 110 metara s preponama, rezultatom 13,78 sekundi.

BONUS VIDEO: Vuleta nakon bronze na Evropskom dvoranskom prvenstvu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare