Foto: REUTERS/Dylan Martinez

Poznati teniski stručnjak Aleks Koreča analizirao je Karlosa Alkaraza i njegov dosadašnji razvoj.

Karlos je kao tinejdžer postao prvi teniser sveta, sada sa 20 godina ima dva grend slem trofeja i pitanje je ko će mu biti prava konkurencija kada se Novak Đoković i Rafael Nadal povuku.

PROČITAJTE JOŠ:

Koreča smatra da Alkaraz, koji ume povremeno da igra na nivou najvećih asova u poslednjih dvadesetak godina, neće moći stalno da bude tako konstantan.

„Alkaraz je neverovatan igrač, ali nije natčovek i to znači da će imati loše dane. Ono što smo videli poslednjih godina od Novaka, Rodžera i Rafaela nije normalno. Njihov kontinuitet je neverovatan i na to smo se navikli. Ne očekujem da će to biti nešto što ćemo videti sada u tenisu, iako je Alkaraz broj jedan“, rekao je Koreča za Tenis365.

„Biće nedelja kada će Karlos u ranoj fazi da izgubi. To je normalno u tenisu. Članovi ‘velike trojke’ su osvojili 20 i više grend slemova i to nije nešto uobičajeno. Sada će stvari biti drugačije“, naveo je Španac.

Alkaraz je u finalu Vimbldona pre nekoliko sedmica pobedio upravo Novaka Đokovića, u pet dramatičnih setova. Sprečio je Srbina da izjednači rekord po broju titula u Londonu sa Rodžerom Federerom (8) i onemogućio ga je da uzme peti uzastopni trofej u Ol Ingland klabu.

„Karlos neće osvojiti svaki turnir. Pobeđivaće ga, drugi će imati bolje dane. To je normalno“, veruje Koreča.

BONUS VIDEO: Deset minuta sjajnih poena, čudnih i smešnih situacija na travi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar