Foto: AP Photo/Rick Bowmer

Taj 13. jun 2019. bio je baksuzan samo za igrače Golden Stejta koji su poraženi u šestom meču finalne serije plej-ofa NBA. Ne i za Reptorse koji su postali “svetski šampioni”.

Ali ta titula bi mogla da bude baksuzna za profesionalne sportove u SAD, tačnije za NBA.

PROČITAJTE JOŠ

Bar je tako svetu pokušao da je predstavi izvesni Met.

Momka iz Toronta nije mrzelo da malo pročeprka po istoriji, pa da na Tviteru plasira neke zanimljive podatke. Kako je naveo posle (gotovo) svakog šampionskog prvenca ekipe iz njegovog grada, usledila godina bez prvaka u tom sportu iz grupe velikih.

Pošto je ekipa Toronto Arenas (danas Toronto mejl lif) osvojila Stenli kup 1918. godine, pandemija španske groznice je prekinula finale 1919.

Bejzbol tim Blu Ddžejs je dve godine zaredom, 1992. i 1993, izašao kao pobednik iz “svetske serije” (finale MLB) koje nije održana 1994. zbog štrajka u Ligi.

Sada, posle prošlogodišnjeg uspeha Reptorsa, koronavirus preti NBA ligi, koja još ne zna da li će završiti sezonu.

Metov tvit privukao je ne malu pažnju, pa je čak Sem Amiko, novinar Sports ilustrejtida pokušao da ga iskoristi.

Međutim, brzo su ljubitelji sporta, među kojima i sam Met, počeli da pronalaze šupljine u teoriji o “prokletsvu” šampionskih titula ekipa iz kanadskog grada.

Prva, najsvežija je da Torontov penar iz 2017. nije imao “opasne” posledice po MLS čiji je šampion 2018. godinbio Atlanta junajted.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram