Toni Đerona, selektor rukometaša Srbije, grli svoje igrače posle pobede
Đerona odmah zvao Pešmalbeka kad je postao selektor, Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Selektor rukometaša Srbije Toni Ðerona, sumirajući utiske posle Evropskog prvenstva, rekao je da ostaje žal za neostvarenim plasmanom u drugu rundu takmičenja.

Rukometaši Srbije završili su učešće na EP nakon preliminarne faze takmičenja u Segedinu, nakon pobede protiv Ukrajine i dva poraza od Hrvatske i Francuske.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ostaje žal za za neostvarenim plasmanom u drugu rundu takmičenja, pre svega zbog prilike da igramo još utakmica jer to je ono što nam nedostaje – veći broj zvaničnih utakmica, više međunarodnih utakmica kako bi se steklo neophodno iskustvo. Sa jedne strane za iskustvo ekipe, a sa druge strane i za pojedne igrače“, rekao je Ðerona za sajt Rukometnog saveza.

Srbija je sa skorom od jedne pobede i dva poraza završila kao treća u grupi A i u generalnom plasmanu našla se na 14. mestu.

„Imamo nekoliko igrača koji u svojim klubovima igraju evropska takmičenja, ali veliki broj igrača nema takvo iskustvo ili ima vrlo malo iskustva tog tipa. Ono što je dobro jeste da smo u svim utakmicama igrali kao tim. Neki igrači su otpadali zbog korone, drugi su se vraćali u ekipu i na utakmice sa samo dva ili tri treninga i bilo je teško održati tim. Ali svi igrači i ceo stručni štab je uradio izuzetan posao i mislim da iako smo izgubili od Hrvatske i Francuske, svi mogu biti ponosni na ekipu, rekao je Ðerona.

Selektor je govorio i o tome šta je bilo dobro, a šta manje dobro na takmičenju.

„Ono što je bilo negativno je svakako korona i problemi vezani za nju, a pozitivno – karakter koji je pokazao tim u važnim trenucima. Bilo je problema, ali ekipa je održala zajedništvo, identitet. To nije bilo iznenađenje, ali sam ponosan na momke i to mi daje nadu za budućnost da kada budemo kompletni možemo napraviti dobre stvari“, kaže Ðerona, koji je objasnio i šta je najveća snaga ove ekipe.

„To bi sigurno bila odbrana. Imamo snažnu odbranu, iako je u pojedinim trenucima bilo grešaka, ali smo pokazali da smo ekipa kojoj je teško dati gol, a to se uglavnom dešavalo u trenucima kada izgubimo loptu i kada protivnici stvore kontranapad. Mada i u takvim situacijama, naši golmani su obavljali dobar posao i u svakom slučaju moramo da očuvamo dobru odbranu kojom sam veoma zadovoljan. Ono na čemu treba više da se radi je napad i da poboljšamo tranziciju“, zaključio je Ðerona.

BONUS VIDEO Dragan Škrbić o klupskom rukometu u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram