Čedomir Jovanović
Čedomir Jovanović Foto: Printscreen/RTS

Čedomir Jovanović ima dugu istoriju sukoba i tenzija sa navijačima Crvene zvezde, a sve je eskaliralo u Segedinu.

PROČITAJTE JOŠ

Pred jedan vaterpolo meč Crvene zvezde u Segedinu, došlo je do sukoba Jovanovića sa navijačima Zvezde, koji ga nisu simpatisali, iako je tada ulagao u vaterpolo ekipu, koja je kasnije stigla do evropske titule.

Zbog sukoba u Segedinu, došlo je i do suočavanja u sudnici Višeg suda u Beogradu. Tu je prepoznao Velibora Dunjića, jednog od vođa navijača koji ga je napao 17. aprila 2013. godine u restoranu „Čarda“.

Optužen je bio i Leo Petrović, kog je Jovanović prepoznao kao „zapuštenog mladića zaraslog u bradu“, za kog je rekao da ga je prvi psovao, vređao i tražio da napusti lokal.

U optužnici je navedeno da mu je Dunjić rekao da „zbog drugova i braće s Kosova ne može da sedi ovde“, a Petrović mu je rekao da „ne može da sedi tu jer je prodao Kosovo“.

Na svedočenju, Vladimir Osećanski, navijač Crvene zvezde poznat po nadimku Vladimirac, izneo je svoju verziju priče.

„Jovanović je prolazeći prema drugom delu kafane pokazao srednji prst, nakon čega mu je Dunjić prišao i zamolio ga da napusti kafanu. Jovanović je pokušao da udari Dunjića glavom, nakon čega ga je Dunjić uhvatio za ruke, izgurao napolje i svojim telom štitio od razjarenih navijača“, ispričao je Osećanski. dok je drugi svedok Goran Čikarić naveo da je Jovanovića sreo ispred kafane i da ga je tada zamolio da ne ulazi zbog svoje bezbednosti.

U završnoj reči, Dunjić je rekao da je „branio Čedu i da bi opet isto uradio“, a kasnije je osuđen na dve godine zatvora.

Dunjić je proveo osam meseci u pritvoru, od aprila kada se tuča desila, ali je pušten na slobodu do pravosnažnosti presude. Osuđen je zbog nasilničkog ponašanja, ali ne i zbog nasilja na sportskoj priredbi, kako je prvobitno tražio tužilac.

Ubijen je u maju 2014. godine, ali je i posle ovoga nastavljeno sa tenzijama sa navijačima Crvene zvezde.

Mural sa likom Velibora Dunjića nalazi se upravo u Bloku 21, u kom Jovanović živi i koji važi za kraj u kom ima navijača Crvene zvezde.

Tako je i do nove kulminacije lošeg odnosa došlo i u noći između srede i četvrtka, kada je Jovanović razbio izlog lokala „Pončo“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar