Tijana Bogdanović; Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Srbiju će na prvom Svetskom prvenstvu za žene u tekvondou predstavljati pet takmičarki, u Saudijskoj Arabiji od 25. do 27. novembra.

Selekciju će voditi dosadašnji selektor i trener Tekvondo kluba Galeb, Dragan Jović, a na ovom takmičenju nastupaće i osvajačica srebrne medalje sa Olimpijskih igara u Riju 2016, i bronzana na Igrama u Tokiju ove godine, Tijana Bogdanović. Ona će učestvovati u kategoriji do 53 kilograma.

Pored nje nastupaće i Teodora Jović u kategoriji do 46 kilograma, Aleksandra Radmilović (do 57 kilograma), Nađa Savković (do 62 kilograma) i Nadica Božanić (do 67 kilograma).

Selektor je uoči odlaska u Rijad rekao da je ovo najveće takmičenje u ovom delu sezone i nada se da će reprezentacija osvojiti medalju.

PROČITAJTE JOŠ

„Takmičarke su podigle formu posle tri ‘G turnira’ i sada sa pravom možemo da očekujemo neke plodove tog rada. Konkurencija je zaista jaka u svim kategorijama, ali, opet, i mi imamo svoje šanse. Svakako da nam je glavni pik sledeće godine u aprilu kada je planirano Svetsko prvenstvo, koje je ove godine odloženo zbog korone“, rekao je Jović, preneo je Tekvondo klub Galeb.

Bogdanović je istakla da se raduje povratku na takmičenja, nakon što je napravila pauzu posle Olimpijskih igara u Tokiju.

„Morala sam da se oporavim i psihički i fizički od svih napora koje su nosile Olimpijske igre. Sada se polako zalećem i jedva čekam da dođem na svoj nivo i da vidim koliko mogu sada daleko da dobacim. Ima puno novih devojaka i to jako kvalitetnih, i to me još više motiviše da radim na sebi i dalje“, kaže Tijana Bogdanović.

Božanić, koja je ove godine u većoj kategoriji osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, rekla je da se raduje što će na ovom takmičenju konačno nastupati u svojoj kategoriji.

„Iako su rezultati bili dobri, razlika u visini je dosta uticala i nisam uspela da se pokažem u najboljem svetlu. Mislim da sam napredovala od početka sezone i nadam se da će i rezultat to pokazati“, zaključila je Božanić.

BONUS VIDEO Milica Mandić se „Bori ženski“ protiv raka dojke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar