Tom Brejdi i Tampa Bej Bakenirsi postali su pobednici NFC i prva ekipa koja će na domaćem terenu igrati u najpopularnijoj utakmici u Americi - Superboulu.

Oni su pobedili Grin Bej Pejkerse sa 31:26 i time izborili meč za titulu prvaka.

PROČITAJTE JOŠ:

Bakenirsi će u borbi za trofej Vinsa Lombardija imati naspram sebe boljeg iz okršaja Kanzas Siti Čifsa i Bafalo Bilsa.

Meč su počeli tačdaunom i kombinacijom Brejdija za Majka Evansa. Vajd risiver Tampa Beja je bio spreman na levoj strani da sačeka loptu koja je letela oko 25 jardi.

Posle najboljeg mogućeg ishoda u trećem pokušaju Bakenirsi dobijaju i dodatni poen za 7:0, ali se Grin Bej vraća u drugoj četvrtini.

Tada je Aron Rodžers poslao loptu preko 50 jardi za Markeza Valdez-Skantlinga po dijagonali, ovaj se oslobodio čuvara i istrčao do end zone za tačdaun.

Do nove prednosti Bakenirsi dolaze pasom Brejdija, trećim za Krisa Godvina. Brejdi je bacio loptu 52 jarda, znajući da će tamo biti sejfti, ali ju je Kris uhvatio loptu na dvadeset jardi.

Nakon toga je Lenard Furnet završio akciju tačdaunom iz rolinga, a onda i skoka po desnoj strani. Maestralno.

Grin Bej nije iskoristio priliku da poravna stvari pre pauze za poluvreme, iako je bio na osam jardi od end zone, ali je šutem Krozbija ublažio zaostatak.

Međutim, Brejdi je još jednom stupio na scenu kada najviše treba, u poslednjim sekundama prvog dela igre kada je bacio pas za Skotija Milera i 21:10 na poluvremenu.

Kada je kvoterbek Tampa Beja bacio još jedno dodavanje za tačdaun u trećoj četvrtini, bilo je jasno da će Grin Bej teško do preokreta.

Nadu je vratio Robert Tonjan svojim tačdaunom na devet i po minuta pre kraja trećeg perioda, a do kraja treće četvrtine su to is uspeli da urade za 28:23.

Bakenirsi su povećali prednost na 31:23 u četvrtoj četvrtini i to se, uprkos nekolicini grešaka Brejdija, ispostavilo kao dovoljno za pobedu.

Predstojeći Superboul će biti deseti na kom će igrati Tom Brejdi, dok će se Bakenirsi boriti za titulu posle 19 godina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar