Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Penzija ipak nije konačna

Britanski bokser Tajson Fjuri, inače neporažen u superteškoj kategoriji, izjavio je da je spreman da se vrati iz penzije i da za 500 miliona funti odradi borbu.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, Aleksandar Usik i Entoni Džošua bi trebalo da se bore 20. avgusta. Usik je prošlog septembra savladao Džošuu jednoglasnom sudijskom odlukom i preuzeo WBO, IBF, WBA i IBO pojaseve sveta u teškoj kategoriji.

Fjuri je u aprilu ove godine odbranio titulu u WBC verziji, pošto je pobedio Dilijana Vajta. On je posle meča najavio da se povlači iz boksa.

„Pročitao sam da tražim 200 miliona funti, ali taj novac me nije čak ni doveo u iskušenje. Ako želite da se vratim iz penzije, to će koštati pola milijarde“, kazao je Fjuri.

Britanski bokser je potom prokomentarisao predstojeći duel Usika i Džošue.

„Usik je neporažen, ali on je srednja kategorija, nije ni kruzer, a kamoli teška. Džošua je izgubio od njega, pre toga od debelog Meksikanca. I o čemu mi pričamo? Oni mi nisu izazov, ne bih gledao njihov meč ni da mi je ispod prozora. Ne bih se ni borio sa njima, ali ako je pola milijarde cena, onda neću reći ne“, istakao je Fjuri i dodao:

„Ako Džošua ponovo izgubi od Usika, onda moram da spasim čast Velike Britanije. Naravno za to će morati da se plati. Pola milijarde funti ili borbe neće biti“.

BONUS VIDEO Triler u Manili – najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Komentari

Svi komentari (1)