Foto:Svetska federacija za ronjenje na dah

Jedno zlato za Srbiju na Svetskom prvenstvu.

Minja Kostić, 17-godišnja reprezentativka Srbije u ronjenju, osvojila je zlatnu medalju u konkurenciji juniora u disciplini brzo ronjenje na 2×50 metara, a stigla je i do bronze u dinamičnom ronjenju monoperajem poslednjeg dana takmičenja na Svetskom prvenstvu u ronjenju na dah u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ...

Takođe, oborena su i dva svetska rekorda.

U disciplini dinamičnog ronjenja monoperajem u ženskoj konkurenciji zlatnu medalju osvojila je Hrvatica Mirela Kardašević, pošto je za devet metara popravila prethodni svetski rekord koji sada iznosi 275,36 metara. Naše takmičarke u ovoj disciplini Tijana Nikolić i Nataša Bošković zauzele su 13, odnosno 15 mesto.

U muškoj konkurenciji novi prvak sveta u ovoj disciplini postao je Poljak Mateuš Malina koji je sa dužinom 321,43 postavio i novi svetski rekord, a najbolji rezultat svih vremena popravio je za pet metara. Srpski ronilac Nebojša Nišević zauzeo je 29. mesto, a Nenad Pavković 32. poziciju.

Posle četiri dana takmičenja na bazenu „Milan Gale Muškatirović“ oboreno je pet svetskih rekorda, a sa 200 učesnika iz preko 30 zemalja bio je ovo najmasovninji šampionat sveta u ronjenju na dah do sada.

BONUS VIDEO Kirjos pravio haos protiv Cicipasa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar