Foto: Tanjug/AP Photo/Ian Walton

Vajt smatra da je pokraden.

Tajson Fjuri uspešno je odbranio titulu šampiona u VBC kategoiriji nakon što je u dominantnoj predstavi u Londonu tehničkim nokautom u šestoj rundi pobedio Dilijana Vajta.

Iako je posle meča izgledalo kao da nema nikave sumnje u pobedu „kralja Cigana“, Vajt se oglasio posle meča sa teškim optužbama na račun Fjurija za kojeg tvrdi da je do pobede došao na prevaru.

PROČITAJTE JOŠ

Fjuri je zadržao titulu nokautom, ali Vajt tvrdi da desni aperkat koji mu je ostao na bradi nije bio udarac kojim je okončan meč, već da je to bilo Fjurijevo guranje. On tvrdi da je pao za njim, a zbog posledica pada nije mogao da nastavi borbu.

„Snažno me je gurnuo i ja sam pao i udario glavom o pod. To je protivzakonito. Nije rvanje, ovo je boks. Ali pustili ste Fjurija da radi šta hoće i zato se izvukao. Trebalo je da dobijem više vremena da se oporavim i da, nastavim da se borim“, rekao je Vajt, koji je doživeo treći poraz u svom 31. nastupu.

On je objasnio i da je Fjuri vršio pritisak na sudiju.

„Kada me je odgurnuo, otišao je do sudije i rekao mu da prekine tuču. Sudija nije uradio svoj posao. Dohvatio me udarcem, tako je i bio je dobar udarac. Ali nisam odmah pao na pod. Pao sam nakon što me je gurnuo obema rukama. Sudija je uradio katastrofalan posao“, dodao je Vajt.

BONUS VIDEO Triler u Manili – najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar