Pariz i Tajson Fjuri
Pariz i Tajson Fjuri; Foto: Screenshot Instagram parisfury1

Samoprozvani "Kralj Cigana" odlučio je da je dosta. Vreme je da ode u penziju kao retko ko u istoriji.

Na vrhuncu slave, nakon što je nokautirao Dilijan Vajta, Tajson Fjuri je odlučio da mu je dosta boksa. Tačnije odlučio je da ispuni obećanje koje je dao supruzi Pariz.

PROČITAJTE JOŠ

Ovaj 33-godišnjak priredio je spektakl za 100.000 navijača na najvećem engleskom stadionu, a usledilo je slavlje kada je Vajt završio na podu. Uspeo ja za trenutak da ustane, ali je i dalje delovalo potreseno i dezorijentisano, pa je sudija Mark Lajson prekinuo borbu. Krenula je fešta.

Sa nestrpljenjem se čekalo oglašavanje boksera da se potvrdi da li zaista planira da ode u penziju. Da li je poslednji put ušao u ring…

„Obećao sam supruzi Pariz da ću završiti karijeru nakon treće borbe s Deontejom Vajlderom. I mislio sam to. Bila je to sjajna trilogija. Ali, ponuđeno mi je da se borim kod kuće, na ‘Vembliju’, mislim da sam tu borbu dugovao navijačima, svakom čoveku u Ujedinjenom Kraljevstvu. Sad je i to odrađeno. Moram da budem čovek od reči, mislim da je to to. Ovo bi moglo da bude spuštanje zavese na karijeru ‘Kralja Cigana’. A kakav je ovo samo način za odlazak“, rekao je Fjuri.

Fjuri je poručio i da je sada jedini neporaženi teškaš u istoriji uz Rokija Marčijana.

Supruga se nadala da će se konačno smiriti nakon tri borbe sa Vajlderom. Ipak, to nije bio slučaj.

„Očito je on težak zalogaj, ali ne dovoljno težak. Možda će sad umuknuti, otići kući i leći u krevet. Biću pristojna, ali ne želimo da čujemo ime tog čoveka u životu. Nek ide da se bavi nečim drugim, nečim u čemu je dobar. U boksu očigledno nije“, rekla je Pariz godinama ranije.

Tajson je upoznao Pariz sa samo 15 godina na svadbi jednog prijatelja. Od tada su njih dvoje nerazdvojni, a imaju i šestoro dece. Svu mušku decu je nazvao Princ (jer je on Kralj), a tri devojčice su dobile imena po evropskim gradovima – Valensija i Atina, dok je treća dobila ime Veneceula, po državi u Južnoj Americi.

Venčali su se novembra 2008. godine u Donkasteru, a 300 zvanica stiglo je na svadbu. U skladu sa tradicijom irskih putnika, u brak su ušli nevini.

„Čak i kad smo se verili, Tajson je spavao u kamp-prikolici ispred kuće mojih roditelja, a ja unutra“, rekla je Pariz.

Pariz je ostala sa njim čak i kada je tri godina bio u paklu droge i alkohola, imao je tada čak 177 kilograma. Uspela je da ga podigne sa dna i da boksu vrati šampiona 2018. godine. Prekretnica je bila protiv Deonteja Vajldera 2020. godine, pet godina nakon što je započeo vladavinu u teškoj kategoriji trijumfom protiv Vladimira Klička.

„Nisam bio najbolji muž na svetu. Daleko od toga. Nisam bio ni najbolja osoba na svetu. Srećan sam ipak što sam se vratio na pravu stazu i što je ponovo sve normalno. Žena koja je bila sa mnom, šta je sve preživela… Bila je svuda uz mene, kroz dobro i loše. Kao što sam rekao, bez takve osobe bih verovatno bio mrtav“, rekao je Fjuri.

Iako imaju šestoro dece, Pariz je tokom 2014. godine doživela pobačaj, što je uticalo na porodicu, a još jednu tragediju doživelu su godinama posle. Još jednom su izgubili dete.

„Nikada nisam o tome pričao ranije, ali moja žena Paris je rodila mrtvo dete u šestom mesecu trudnoće. Morao sam da budem sa njom. Mi smo bili u jednom delu bolnice, a stric Hjudži bio je na drugom, sve u isto vreme. Mnogo sam razmišljao o tome, morao sam da stanem, da stavim sve iza sebe“,rekao je Fjuri za britanski „Dejli Telegraf“.

O tome je pričala i Pariz.

„Bila sam trudna oko osam nedelja. Onda sam na dan meča shvatila da sam izgubila bebu. Nisam to pominjala Tajsonu pre ulaska u ring. Onda sam mu rekla odmah potom i sutradan smo otišli u bolnicu, gde je potvrđeno. Pet nedelja kasnije, ponovo sam zatrudnela.“

BONUS VIDEO Triler u Manili – najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar