Foto: Twitter/FOX/Printscreen

Mučne scene bacile utakmicu u drugi plan.

Publika i svi akteri na stadionu u SAD-u ostali su u šoku kada je tokom utakmice američkog fudbala koledž timova Mičigena i Indijane pomoćni trener pao na zemlju i ostao nepomično da leži.

Pomoćni trener ekipe Mičigen Vulverins Majk Hart je imao napad za koji se sumnja  da je u pitanju moždani udar usred utakmice i hitno je prebačen u bolnicu.

Njemu je pozlilo na klupi, a kada su shvatili da je situacija ozbiljna, brzo su stigli lekari koji su ga sanitarnim vozilom izveli sa terena, a zatim odveli i u bolnicu.

PROČITAJTE JOŠ

Trener koji ima samo 36 godina je prema prvim informacijama dobro i da je njegovo stanje u bolnici stabilno.

„Ostaće u bolnici na dodatnim pregledima. Majk je jak momak. Svi smo uz njega i dobiće najbolju moguću negu. Njegovo zdravlje trenutno je najbitnije“, rekao je trener Mičigena Džim Harbo.

Igrači američkog fudbala podložni su moždanim udarima zbog silnih udaraca koje primaju tokom karijere i brojne prerane smrti bivših igrača povezuju se sa žestokim udarcima koje su imali.

Hart je i sam bio tri godine profesionalac. Igrao je na Mičigenu, a potom je izabran kao 202. pik na draftu.

Tri godine je igrao za Indijanapolis, a zatim se 2011. godine odlučio krenuti u trenersku karijeru

Igrači oba tima veoma su emotivno reagovali na sve. Poklonili su se treneru s kojim su sarađivali i kleknuli su na kolena dok je on napuštao teren.

BONUS VIDEO Stampedo i horor na fudbalskoj utakmici, poginulo više od 100 navijača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar