Boksersa reprezentacija Srbije, boks, reprezentacija, trenig, izjave
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

U petak je u hotelu Jugoslavija održana promocija muške bokserske reprezentacije Srbije koja će učestvovati na Svetskom prvenstvu u olimpijskom boksu koje će se održati u Beogradu od 24. oktobra do 6. novembra.

PROČITAJTE JOŠ

U sklopu najave jednog od najvećih bokserskih događaja, reprezentacija predvođena selektorom Milanom Piperskim i kapitenom Vladimirom Babićem je iznela svoja očekivanja.

Svi su istakli da su odradili odlične pripreme na Zlatiboru i nadaju se jednoom od najuspešnijih nastupa u novijoj istoriji.

Kapiten reprezentacije Vladimir Babić je izrazio da se nada da ćemo uspeti da osvojimo bar dve medalje u konkurenciji koja će biti jedna od najvećih viđenih do sada.

Po prvi put će biti dodeljivane i novčane nagrade.

Osvajači medalja na AIBA Svetskom prvenstvu za muškarce u Beogradu 2021. prvi put u 75-godišnjoj istoriji AIBA će biti nagrađeni značajnim novčanim nagradama od strane ove krovne svetske organizacije.

Novčani fond je postavljen na 2,6 miliona dolara. Nagrada za prvo mesto je 100.000 dolara, srebrna medalja donosi 50.000, a obe bronze u svakoj težinskoj kategoriji 25.000 dolara.

BONUS VIDEO  O dizanju Piksija u vazduh, bežanju Sliškovića, čuvanju Deja i „dozvoli za ubijanje“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar