Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Rukometaši Švedske napravili su veliko iznenađenje i pobedili su Francusku u polufinalu Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj.

Šveđani su do pobede došli u neverovatno napetoj završnici, kada je golman Andreas Pavlička, u poslednjim sekundama odbranio udarac Fabregasa sa šest metara.

PROČITAJTE JOŠ:

Ludovik Fabregas je imao savršenu šansu da izbori makar produžetke za tim višestrukog osvajača najsjajnijih odličja.

Ipak, Palička je odbranio, a neposredno pre toga su se Šveđani praktično ponudili za izjednačenje, greškom u napadu.

Golman je i pre toga odbranio Fabregasu još jedan udarac, pa je uz Gotfridsona, strelca devet golova, upravo Palička apsolutni junak.

Francuska je rano povela golovima Lenea, Fabregasa, Mema i Deskaa sa 5:1, ali je Švedska uspela da izjednači na 10:10 pre kraja prvog poluvremena.

Do pauze su Šveđani stekli tri gola viška 17:14, otišli su i na plus pet tokom drugih 30 minuta.

Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Pelas je pogodio za 19:14 i činilo se da će Francuzi samo sve više kaskati. Umesto toga, olimpijski prvak se vratio u igru i bez Karabatića na svom vrhunskom nivou.

Na drugoj strani Švedska nije imala Ekberga i Vanea, ali su drugi nadomestili taj nedostatak.

Jim Gotfridson je dao devet golova uz samo jedan promašaj, Lukas Pelas je imao 7/8, Karl Valinijus četiri gola iz isto toliko šuteva, a Jonatan Karlsbogard pet golova iz devet šuteva.

Na drugoj strani je Ajmerik Min dao osam golova, koliko i Ugo Deska, Fabregas je bio strelac pet golova, a ostali su imali manje.

Švedska će u finalu Evropskog prvenstva igrati protiv selekcije Španije. Španci su u drugom polufinalu eliminisali ekipu svetskog šampiona Danske sa 29:25.

Za iznenađenje španskog tima pobrinuo se ponajviše Aleiš Gomez Abeljo sa 11 golova, Đoan Kaneljas Reića je dao sedam, dok je u Danskoj Mikel Hansen postigao osam pogodaka.

BONUS VIDEO – Škrbić o promenama u rukometu: Nekad je trebalo da ti otkinu glavu za faul

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar