Novak Djokovic
Novak Đoković Foto:Tanjug/AP Photo/Mark Baker

Francuzi opet menjaju pravila u pogledu propusnica i mogućnosti za ulazak u njihovu zemlju, najavljuje L'Ekip.

Bliži se februar, a nikome od nas nije poznato hoćemo li moći da gledamo Novaka Đokovića kako brani titulu u Parizu na Rolan Garosu.

PROČITAJTE JOŠ:

Francuska je nedavno uvela pravilo po kom nevakcinisani sportisti neće moći da traže izuzeće za učešće na turnirima, onda su stizale informacije da bi Đoković i nevakcinisan ipak mogao da igra pod uslovom da mere to dozvole do pred kraj proleća.

Ni Francuzi nisu bili sigurni šta bi dotle moglo da se promeni, a onda je stigla nova informacija.

I nije ohrabrujuća. Novak je bio pozitivan na koronavirus sredinom decembra, ali će mu se to gledati na sličan način kao i u Australiji po novim pravilima iz Francuske.

Naime, sredinom februara na snagu stupa protokol po kom oni zaraženi koronavirusom neće bar još šest meseci da ostanu nevakcinisani jer imaju antitela.

Umesto toga, taj period se skraćuje na četiri meseca, što znači da bi, po pisanju L’Ekipa, Đoković imao zaštitu do aprila, pa samim tim i da ne bi mogao da igra na Rolan Garosu.

Po postojećim protokolima, to bi mogao jer se turnir završava do sredine juna kada njemu ističe šest meseci od prethodne zaraze.

Istina, i L’Ekip konstatuje da je nemoguće predvideti šta će se dešavati u narednim mesecima, pa nije sigurno ni to da li će Novak moći da brani trofej „musketara“.

Protokol stupa na snagu 15. februara, ali nije isključeno da će biti opet nekih promena. Samo što one koje očekujemo sada, opet nisu ohrabrujuće.

Podsećamo, Đoković titulu brani pošto je lani u finalu u pet setova pobedio Stefanosa Cicipasa. Titulu na Australijan openu nije mogao da brani jer je iz Melburna deportovan upravo zato što nije vakcinisan protiv koronavirusa, pa mu je viza ukinuta.

BONUS VIDEO: Novak Đoković spektakularno dočekan u Budvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare