Sportske igre mladih Foto: Promo

Jedan od najvažnijih događaja ove sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, svečano otvaranje, održaće se u Arilju.

Od 19 časova na Trgu partizana deca će moći da učestvuju u ekološkoj radionici “Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu” i u štafetnoj trci “Prijatelj od detinjstva”.

PROČITAJTE JOŠ

Od 20 časova, uz direktan televizijski prenos na N1, publici će se predstaviti deca Arilja, nastupiće i “princeza trube” Danijela Veselinović. Paljenje plamena prijateljstva označiće da deca Srbije, već devet godina sa svojim vršnjacima iz regiona uspešno promovišu zdrave stilove života, razumevanje, prijateljstvo… Za kraj, poklon za sve prisutne je koncert Željka Samardžića.

Karavan radosti i prijateljstva ovih dana putuje kroz Srbiju. Na sportskim terenima širom Srbije stvaraju se nova prijateljstva i prve sportske korake prave novi šampioni. Karavan će se i ove godine održati u 25 gradova u Srbiji. Projekat je koncipiran na modelu sportskih igara koje promovišu saradnju, toleranciju i druženje, a takmičenja stavljaju u drugi plan. Tokom godine, Dunav osiguranje Sportske igre mladih posete skoro stotinu mesta u Srbiji, u kojima se organizuje više hiljada utakmica na stotinama turnira. Sve sportske discipline u sastavu Igara beleže porast prijava, a svi sportovi koncipirani su na način da i deca koja ne treniraju određeni sport mogu učestvovati i oprobati se.

Najbolji Simovci devete sezone Igara družiće se i takmičiti od 4. do 10. jula u Vrnjačkoj banji. Tradicionalno, najveća nagrada za ono što su pokazali na sportskim terenima, ali i družeći se van njih, je odlazak na Međunarodnu završnicu u Split, sredinom avgusta, gde ih očekuju deca iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva među decom regiona.

Najlepšu sportsku priču pišu deca iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske koja se već od februara meseca takmiče na sportskim turnirima u deset disciplina – stoni tenis, tenis, rukomet, odbojka, odbojka na pesku, UEFA Fondation mali fudbal, Coca Cola kup u malom fudbalu za dečake i devojčice (starije kategorije), atletika, basket 3×3 i igra “Lino između dve vatre”. U sve tri zemlje, za decu je sve besplatno. Pored podrške najvažnijih državnih institucija, Sportske igre mladih u Srbiji podržane su od strane kompanija Dunav osiguranje, koja je generalni sponsor Igara, NIS, MTS, Poštanska štedionica, Podravka, Coca Cola i UEFA Foundation. Pored kvalifikacionih turnira koji se organizuju širom naše zemlje, Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih trudi se da stigne do svakog deteta u Srbiji koje voli sport, želi da se druži i spremno je da promoviše toleranciju i fer-plej.

BONUS VIDEO Piksi posle poraza od Norveške: Nismo zaslužili da izgubimo

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar