Zurab Datunašvili; Foto: EPA-EFE/RADEK PIETRUSZK

Uživaće svi ljubitelji drevnog sporta.

U nedelju od 15.00 časova u „Kristalnoj dvorani“ u Zrenjaninu, odigraće se finalni mečevi domaće Superlige. Sastaće se četiri najbolja kluba u borbi za titulu šampiona. Rvački savez Srbije zadužen je za organizaciju finalnog turnira. Na takmičenju učestvuju neka od velikih imena rvačkog sporta, šestorica bivših šampiona sveta: Zurabi Datunašvili, Ali Arslan, Sebastijan Nađ, Mate Nemeš, Viktor Nemeš, Hetig Cabolov.

Pročitajte još

U prvom polufinalu sastaće se do sada neporaženi Proleter iz Zrenjanina iz i Radnički sa Crvenog krsta, a nakon njih će nastupiti Partizan protiv subotičkog Spartaka. Proleter je u dosadašnjem toku sezone sakupio 26 bodova, Spartak 25, a dva beogradska tima po 21.

„Ova godina za rvački savez Srbije je bila izuzetno dinamična, prepuna istorijskih rezultata i ponosan sam što je završavamo Superligom koja će biti najbolja do sada“, izjavio je predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković i dodao:

„Važno nam je da nastavimo da ulažemo u klubove, stručni kadar, da obezbedimo odlične uslove za razvoj i napredak rvanja u Srbiji, da svake godine postavljamo nove standarde. Posebno je zadovoljvstvo kada u svojoj zemlji možete da pratite domaću ligu koja parira svim svetskim rvačkim turnirima kako organizaciono, tako i po kvalitetu borbi“

Istakao je da je od neprocenjivog značaja što ćemo imati prilike da gledamo šestoricu bivših šampiona sveta.

„Ovo je odlična prilika i za mlade rvače da vide sa kojim žarom i upornošću se bore najbolji na svetu, pozivam sve ljubitelje sporta da isprate finalne borbe o kojima će sigurno dugo pričati“, zaključio je Trajković.

BONUS VIDEO Trening reprezentacije Srbije posle meča sa Kamerunom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar