Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Stručni štab rukometne reprezentacije Srbije, pored selektora Tonija Đerone, činiće Žikica Milosavljević, Boris Rojević, Dimitrije Pejanović i Predrag Rajković, objavio je Rukometni savez Srbije.

„Biće mi zadovoljstvo da radim sa stručnim štabom formiranim od strane Rukometnog saveza Srbije. Žikica Milosavljević i Boris Rojević biće moji asistenti, Dimitrije Pejanović trener golmana, a Predrag Rajković kondicioni trener. Od jula radimo putem onlajn konferencija. Diskutujemo o igračima, aktivnostima i koracima koje je potrebno napraviti u narednom periodu“, rekao je Đerona za sajt RSS.

Španski stručnjak je u junu zvanično promovisan na poziciji selektora, a istakao je da je veoma važno imati ljude poput Milosavljevića i Pejanovića u stručnom štabu.

„Oni poznaju kako funkcioniše reprezentacija, poznaju kako diše svlačionica, imaju iskustva sa velikih takmičenja, tako da će njihovo znanje i iskustvo biti od velike koristi. Žikica i Boris će voditi juniorsku reprezentaciju. Tako želimo da budemo sigurni da će glavni principi rada biti isti u svim nacionalnim selekcijama. To će biti od koristi svim trenerima i reprezentativcima bez ikakve sumnje“, naglasio je Đerona i dodao:

„Moramo obratiti pažnju na mlade igrače, njihov rad u klubovima, a ako imaju potrebu u saradnji sa klubovima, Predrag će biti tu kako bi spremio adekvatan program fizičke pripreme. Taj deo rada sa mladim igračima je izuzetno važan kako bismo ostvarili zacrtane ciljeve u budućnosti„, zaključio je selektor „orlova“.

Stručni štab rukometne reprezentacije Srbije; Foto: RSS

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)