Foto: Streljački savez Srbije

Kandidati za nacionalni tim Srbije okupili su se u Novom Sadu na drugom ovogodišnjem kontrolnom takmičenju „Susret šampiona“.

Kao i na prethodnom susretu, održanom sredinom januara takođe u Novom Sadu, u finalu vazdušnom puškom prvo mesto osvojio je Milutin Stefanović („Čika Mata“).

Pogodio je 254,9 krugova, što je čak za 2,1 krug više od zvaničnog svetskog rekorda Kineza Haonana Jua.

Stefanović je još jednom potvrdio da je u odličnoj formi jer je pre nedelju dana na finalu Kupa Srbije, takođe u Novom Sadu, oborio je državni rekord (252,4).

PROČITAJTE JOŠ

Drugo mesto osvojio je Milenko Sebić (Novi Sad 1790), a treće juniorka Milica Ristić („Čika Mata“).

Pištoljem je trijumfovao Dimitrije Grgić (Akademac) sa 241,4 kruga.

U završnici je nadmašio Zoranu Arunović (Olimpik 011), pobednicu prethodnog „Susreta šampiona“, koja je bila najbolja u kvalifikacijama sa 581 krugom.

Na trećem mestu završio je Duško Petrov (Kikinda).

Na prethodnom kontrolnom meču učestvovali su samo reprezentativci koji bi putovali na otkazano Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem u Finskoj, planirano za kraj februara i početak
marta.

Foto: Streljački savez Srbije

U međuvremenu, EP je pomereno za maj, a novi domaćin je Osijek.

„Generalno gledano, postignuti su kvalitetni rezultati. Na primer, u kvalifikacijama puškom, prvih osmoro su postigli rezultate bolje od 625,0 krugova, dok su u finalu strelci gađali na
visokom nivou, nije bilo velikih razlika u ostvarenjima, jedino je odskočio Milutin Stefanović. Zadovoljan sam postignutim kako na ovom tako i na prethodnom kontrolnom takmičenju“, rekao je sportski direktor Streljačkog saveza Srbije Dragan Marković.

Srpski strelci se okreću domaćim takmičenjima.

„U naredna dva vikenda u Nišu će biti održana dva Prvenstva Srbije, prvo juniorsko, a potom i seniorsko. Početak serije međunarodnih takmičenja planiran je za mart, za kada je zakazan
Svetski kup u Nju Delhiju. Ukoliko eventualno dođe do novih promena u kalendaru, priredićemo još neko kontrolno takmičenje i okupljanje kandidata za nacionalni tim“, rekao je Marković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar