Igre
Foto: EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Olimpijske igre se bliže, do početka je ostalo 168 dana, a Olimpijski komitet Srbije napravio je još jedak korak u pripremi srpskih sportista za najveće takmičenje ove godine.

PROČITAJTE JOŠ...

OKS je putem interneta organizovao predavanje pod nazivom „Imunizacija članova Tima Srbije protiv infekcije COVID-19“, kom je prisustvovalo oko 200 sportista i članova saveza.

Formirana je i radna grupa koja će imati zadatak da isprati ponašanje ovog virusa na sportskim borilištima.

„Ova Radna grupa koju sačinjavaju eminenti stručnjaci iz najrelevantnijih institucija donela je inicijativu za davanje mogućnosti za vakcinisanje svih kvalifikovanih i potencijalnih učesnika Olimpijskih igara u okviru Misije OKS“, navedeno je u saopštenju Olimpijskog komiteta.

Predavanje su držali profesorka Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Tanja Jovanović, doktorka Verica Jovanović iz Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, doktorka Ivana Milošević sa Klinike za tropske i infektivne bolesti, kao i profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu Dragan Radovanović.

Još uvek nije doneta definitivna odluka da li će sportisti biti uslovljeni vakcinisanjem pred nastup u Tokiju, mada je to malo verovatno, ali su srpski sportisti na ovom predavanju upoznati sa ovom opcijom.

Olimpijske igre bi, prema aktuelnom planu, trebalo da budu održane u Tokiju u periodu do 23. jula do 8. avgusta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar