Foto: Volleyball world

Još malo do odlaska u Pariz.

Srbija je odradila veliki deo posla za plasman na Olimpijske igre pobedom nad selekcijom Holandije u pretposlednjem kolu kvalifikacionog turnira sa 3:0 u setovima i tako došla nadomak učešća u Parizu.

Srbija je ovom pobedom obezbedila prednost u odnosu na Holanđanke koje su jedan od rivala, a lako bi moglo da bude sve rešeno kolo pre kraja.

PROČITAJTE JOŠ

Redosled se određuje na osnovu broja pobeda, a zatim borja poena (za pobedu od 3:0 ili 3:1 se dobijaju tri poena, a za pobedu od 3:2 dva poena,  aporaz tim rezultartom donosi jedan).

U slučaju da se ne bude znao redosled i koje dve ekipe idu dalje ni posle toga, sledeći parametar je set racio (dobija se deljenjem osvojenih i izgubljenih setova), pa zatim poen racio i onda međusobni duel.

Ukoliko Dominikanska republika savlada Kinu u subotu od 13.30, sve dileme će biti otklonjene. Kina će ispasti iz trke, a Holanđanke zbog set racija ne mogu ispred naše selekcije i onda bi meč sa Kineskinjama u nedelju bio revijalnog karaktera.

Srbija bi mogla da igra revijalno protiv Kine i ukoliko Dominikanke izgube 3:0 od Kineskinja, jer bi tada u svakom scenariju set racio bio na našoj u odnosu na Holanđanke i Dominikansku republiku koje igraju međusobno.

Ukoliko se ne desi nijedan od dva željena rezultata (bilo koja pobeda Dominikanki i pobeda Kineskinja sa 3:0), sve ćemo rešavati u poslednjem kolu.

Srbiji će u tom slučaju biti dovoljno da osvoji dva seta  protiv Kineskinaj koje bi donele bod sa kojim bi sve dileme bile rešene.


Svi scenariji za prolaz Srbije u Pariz pre poslednjeg kola

1. Pobeda Dominikanske republike protiv Kine

2. Pobeda Kine protiv Dominikanske republike od 3:0

Svi scenariji za prolaz Srbije u Pariz u poslednjem kolu

1. Pobeda Srbije protiv Kine

2. Poraz Srbije od Kine uz osvojena dva seta


BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar