Nevena Ignjatović; Foto: EPA-EFE/KIMMO BRANDT

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović spremna je za trke na Svetskom kupu koje će se održati ovog vikenda u francuskom Kurševelu.

Nevena je prošla i rigorozne mere predostrožnosti koje sprovode organizatori zbog pandemije koronavirusa, te se svake nedelje testirala na Covid-19, kako bi mogla da trenira i pojavi se na trkama Svetskog kupa.

PROČITAJTE JOŠ

„Istina je da su nas testirali jednom nedeljno, pred svaku trku i imamo FIS Covid pasoš u kom popunjavamo gde se nalazimo svakoga dana. U obavezi smo da ubacimo fajl da smo negativni i svakoga dana na mejl dobijamo upitnik, o tome da li imamo neke simptome, koji popunjavamo. Ponekad nas testiraju i pred treninge, jer je u nekim zemljama propisano da moramo imati negativan test na svaka 72 sata. I hvala Bogu, negativna sam“, izjavila je Nevena.

Srpska skijašica željno iščekuje izlazak na stazu.

„Nakon odloženih trka u Sent Morizu preselili smo se u Italiju, u skijalište Červinija gde smo imali četiri dana veleslalom treninga kao pripremu za Svetski kup u Kurševelu, u Francuskoj. Ovo je mesec kada je turneja Svetskog kupa u mondenskim skijaškim mestima, što me još više motiviše. Osećam se dobro, na treningu je sve išlo u dobrom smeru i jedva čekam trke“.

Nakon ove trke, Nevenu sledeća očekuje u Val d’Izeru, takođe u Francuskoj. Krajem decembra Ignjatovićeva će skijati još jedan kup, ali u Austriji.

Srpska reprezentativka je u odličnoj formi i očekuje najbolje moguće rezultate.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar