Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DELLA VALLE

Najbolja srpska skijašica i reprezentativka Nevena Ignjatović startovaće u četrvrtak na Svetskom kupu u Austriji.

Nevena će se boriti za osvajanje titule na ovom Svetskom kupu koji se održava 26. novembra u mestu Leh, u disciplini paralel veleslalom.

Uprkos pandemiji koronavirusa, Svetski kup će se održati, a skijašice će najpre u 10 časova skijati kvalifikacije, da bi istog dana u 17.45 časova bilo održano finale u kom će skijati 30 najboljih devojaka.

PROČITAJTE JOŠ

Ignjatovićeva, koja je u odličnoj formi, najavljuje osvajanje što boljeg plasmana:
„Osećam se dobro, spremna sam da u četvrtak započnem sezonu. Jedva čekam da osetim atmosferu trke i adrenalin posle duže pauze“ izjavila je Nevena.

Ona je prethodnih dana trenirala sa najboljim skijašicama sveta.

„Ovih dana imali smo treninge sa dobrim skijašicama, trudim se da sam uvek fokusirana isključivo na svoje osećaje i to šta bi trebalo da popravim. Ako sam najbrža na tajmingu, to je samo odličan ‘feedback’ za ono što pružam. Trka je uvek trka, tamo se sve vidi“, ističe Ignjatovićeva.

Nevena je prokomentarisala i trenutnu situaciju sa pandemijom koronavirusa, kao i kakve su mere zaštite u skijalištu u Austriji.

„Obavezni smo da se testiramo pre samog takmičenja, takođe imamo i kovid pasoš koji redovno popunjavamo. Od lokacija gde smo se kretali do PCR testova. Maksimalno sam smanjila kontakt sa drugima i trudim se da se pridržavam svega što je propisano. Najbolja srpska skijašica, pre Austrije za trku se pripremala i u Švajcarskoj kako bi sezonu počela u najboljoj mogućoj formi“, poručila je Nevena Ignjatović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar