Rebić Jović
Rebić i Jović iz perioda u Zvezdi; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nepunih nedelju dana čekala je grupa srpskih državljana da se iz Rusije vrate kući, a među njima su bili i brojni sportisti kao što su košarkaši Nikola Rebić (plejmejker Jeniseja) i Stefan Jović (član Himkija).

Kako Nova.rs saznaje, nešto više od 120 putnika stiglo je iz Moske u Beograd, u subotu kasno popodne, zajedno sa opremom za pomoć zdravstvu Srbije u borbi sa koronavirusom.

Među putnicima na „hitnom letu“, pored pomenute dvojice košarkaša, bili su i srpski fudbaleri, i odbojkaški reprezentativci – prilično srpska „posada“.

Kakva je procedura, koji su koraci, kako je protekao sam put, šta vas čeka po dolasku u vašu zemlju? Za naš portal o svemu tome priča Nikola Rebić, košarkaš ruskog Jeniseja koji je u februaru debitovao za reprezentaciju Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

„Sve je super prošlo, kako treba. Stigli smo u subotu u devet ujutru na aerodrom u Moskvi, ukrcavanje se malo odužilo zbog neophodne pomoći koja je iz Rusije išla u Srbiju. Zato su nam poletanje pomerali dva puta po sat vremena. Mmoram da pohvalim sve ljude iz ambasade Srbije, bili su ažurni i hteli su da pomognu najviše što mogu“, kaže Rebić za Nova.rs.

On je krajem prošle nedelje, po proglašenju završetka regionalne VTB lige, iz Krasnojarska stigao u Moskvu kod Stefana Jovića. Zajedno su se prijavili u ambasadu Srbije u ponedeljak i, prema proceduri, čekali poziv da mogu da se vrate.

„Leteli smo preko Poljske i tamo se priključilo još dvadesetak ljudi, uz kratko zadržavanje. Kada smo stigli u Beograd, policajac je ušao u avion i objasnio da je u našoj zemlji na snazi vanredno stanje“, objašnjava Rebić i dodaje:

„Rečeno nam je da će svako, ko nema simptome virusa, ići u kućnu izolaciju. Jedan po jedan smo izlazili iz aviona i u grupama prolazili kroz sistem za merenje temperature. Hvala Bogu, nikakvih problema sa nama nije bilo, sve smo prošli kako treba i Jovke sa porodicom, i ja“.

Bivši košarkaš Crvene zvezde, Mege, Bilbaa i Mornara, jedva je čekao da stigne kući (večernji časovi) i da se, za početak, odmori posle napornog dana. Onda sledi kućni karantin…

„Samo da naglasim da je sa aerodroma bio organizovan prevoz za svakog putnika do kuće, bez obzira da li neko živi u Beogradu ili ostalim gradovima Srbije. I zato bih da pohvalim organizaciju i sve ljude sa aerodroma, rade neverovatan posao i trude se da maksimalno pomognu narodu“, zaključio je Rebić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram