Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Muška štafeta Srbije 4 x 100 slobodno i zvanično će učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju.

PROČITAJTE JOŠ

Ekipa u sastavu Velimir Stjepanović, Uroš Nikolić, Andrej Barna i Nikola Aćin nedavno je na Evropskom šampionatu u Budimpešti ostvarila vreme 3:13,73. To ih je dovelo na drugo poziciju u borbi za četiri preostala mesta za najveću smotru svetskog sporta.

Prethodno je 12 najboljih reprezentacija sa Svetskog prvenstva u Gvangžuu 2019. godine osiguralo učešće u Tokiju.

Poslednji rok za ostvarivanje normi za štafete je 1. jun, ali s obzirom da nema više mitinga do tog datuma na kojima može da se ispuni norma, jasno je da se ništa neće promeniti u sadašnjem poretku.

Srpski tim je ostao na ukupno 14. mestu i tako ostvario veliki uspeh. Srbija je u ovoj discipline imala predstavnike i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Plivači su tako dodali I dva nova člana Olimpijskom timu Srbije. Još ranije su mesto obezbedili Čaba Silađi (100 prsno), Velimir Stjepanović (200 slobodno), Anja Crevar (400 mešovito), Vuk Čelić (800 slobodno) i Andrej Barna (100 slobodno). Sada su im pridružili Nikola Aćin i Uroš Nikolić.

Olimpijski tim Srbije za sada ima 72 sigurna učesnika za Igre u glavnom gradu Japana, koje su na program od 23. jula do 8. avgusta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar