Foto: Printscreen RSS

Bravo momčino!

Srpski rvač Branko Kovačević osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za rvače do 23 godine koje se održava u Plodvivu.

PROČITAJTE JOŠ:

Kovačević je u kategoriji do 82 kilograma grčko-rimski stilom u borbi za bronzu savladao Nemca Erika Lesera rezultatom 6:3.

Na putu do medalje u Bugarskoj Kovačević je u prvom kolu bio bolji Jermena Gagika Hakobijana, u četvrtfinalu je savladao Turčina Sameta Jaldirama, a u polufinalu mu je nedostajalo i malo sreće. U borbi sa Gruzinom Bekom Gurulijem, rezultat je bio 3:3, ali je Gruzin ipak prošao dalje, jer je osvojio poslednji poen.

Blizu medalje bio je i Aleksa Ilić, koji je u kategoriji do 77 kilograma grčko-rimskim stilom u meču za bronzu poražen od Mađara Krištofera Klanjija.

„Nakon seniorske konkurencije gradimo kontinuitet osvajanja medalja i u mlađim kategorijama. To je znak da se u srpskom rvanju zaista ozbiljno radi. Branko Kovačević je bio treći na svetu, sad je treći u Evropi. I Aleksi Iliću je malo falilo za medalju tako da imamo plejadu mladih rvača koji će sigurno na dostajan način naslediti sadašnje trofejne seniore“, izjavio je selektor Srbije Milorad Dokmanac.

BONUS VIDEO – Zurab Datunašvili: Tonuo sam na dno, onda se pojavila Srbija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar