Foto: Tanjug / AP Photo/Ebrahim Noroozi

Od lošeg ka gorem, Novaku podignuta rampa na američkoj turneji.

Drugi teniser planete Novak Đoković neće igrati na Mastersu u Indijan Velsu, ali ni u Majamiju.

PROČITAJTE JOŠ:

On je to potvrdio putem društvenih mreža, a obrazložio je činjenicom da se nisu promenili zahtevi američkih vlasti po pitanju vakcinacije protiv koronavirusa.

„Kada sam automatski stavljen u žreb za Indijan Vels i Majami, znao sam, da s obzirom na zahteve Sjedinjenih Država, tamo verovatno neću moći da putujem. Ali, kako se međunarodni kovid zahtevi uvek menjaju, hteo sam da vidim hoće li se tu nešto promeniti. Potvrđeno je da se regulative ne menjaju što znači da ne mogu da idem i igram u SAD. Znam da se moji navijači raduju da me opet vide na terenu i nadam se da ću se zbog njih vratiti što pre. Srećno svima koji igraju u Americi na ovim velikim turnirima“, rekao je Novak na društvenim mrežama.

Iste večeri, u sredu, potvrđeno je da neće nastupati ni u Indijan Velsu, gde ga je zamenio Žoao Souza, dok je bugarski igrač Grigor Dimitrov zauzeo Novakovo mesto na listi nosilaca.

Novak je od početka godine mogao da igra samo na turniru u Dubaiju, a propustio je i Australijan open.

Iz Melburna je deportovan, pošto mu je viza ukinuta jer nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Nedavno je o tome pričao za BBC i objasnio da je spreman da žrtvuje titule i da ne igra na turnirima ako ga neko primorava da se vakciniše.

Foto: Printscreen Instagram

BONUS VIDEO: Đoković izgubio od Jiržija Veselog

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare