Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via AP

Dešavanja iz Herninga pratite na Nova.rs!

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je od Poljske 22:21 u prvoj utakmici druge runde 3. grupe Svetskog prvenstva, čime je i matematički ostala bez šanse da se plasira u četvrtrfinale.

PROČITAJTE JOŠ...

Krenulo je kako se samo poželeti moglo – Srbija je povela 4:0, Poljakinje nisu uspevale ništa da urade u napadu, u odbrani su izabranice Uroša Bregara predvođene Sanjom Radosavljević bile nezaustavljive.

Ipak, Poljska je uspela da smanji na 4:3, ali je od tog momenta sve bilo na strani Srbije – Marija Čolić je blistala na golu, Radosavljevićeva je koristila svaku šansu da zatrese mrežu rivala, pa je Srbija ubrzo vratila 8:4, potom i 9:5, da bi do kraja prvog poluvremena imala višak od tri gola.

Sve je izgledalo dobro u tim trenucima, ali je početkom drugog dela usledio veliki pad Srbije pre svega u napadu – nisu uspevale da postignu gol igračice Srbije, dok su Poljakinje iskoristile šansu koja se ukazala i poravnale na 15:15.

Usledila je velika borba sve do same završnice i rezultata 20:20, kada je Jovani Jovović dosuđeno simuliranje, a Poljakinje igrača više pretvorile u 22:20.

Na kraju, Srbija je poražena 22:21, pa je nakon trećeg poraza na četiri utakmice i matematički ostala bez šanse da se plasira u narednu rundu, pošto su joj bile potrebne sve tri pobede pred ovaj meč.

Standings provided by Sofascore

Srbija –  Poljska 21:22 (13:10, 8:12)

Dvorana: Herning (Danska); Sudije: Josef Belkiri (Alžir), Sidali Hamidi (Alžir)

Srbija: Simić, Radosavljević, Veličković, Vukajlović, Laništanin, Niković, Janjušević, Jovović, Stamenić, Kubina, Lovrić, Bojičić, Radević, Lazić, Milojević, Čolić

Poljska: Galinska, Kobilinska, Balsam, Fejrtelak, Matušik, Plaček, Gorna, Tomčjuk, Zima, Rosijak, Urbanska, Mičalak, Kočanijak-Sala, Uščinkovič, Masna, Nocun

Srbija - Poljska 21:22 (13:10)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar