Dušan Mandić, Vaterpolo reprezentacija Srbije
Dušan Mandić, Vaterpolo reprezentacija Srbije; Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Vreme je za derbi grupne faze.

Vaterpolisti Srbije srušili su Izrael sa 18:3 u prvom kolu Evropskog prvenstva, dok je Mađarska bila još ubedljivija protiv Slovenije sa 23:7.

PROČITAJTE JOŠ

Došao je trenutak za veliki balkanski okršaj koji je na programu u Splitu od 19.00, a prenos je na kanalu Sportklub HD, Sve utakmice Evropskog prvenstva u vaterpolu možete ispratiti na kanalima Sportkluba.

Selektor Dejan Savić istakao je važnost ovog susreta.

„Taj duel znači ko će biti prvi u grupi i direktan učesnik četvrtfinala. Analiziraćemo igru protiv Izraela u kojoj je bilo grešaka, kao što ćemo analizirati i Mađare, najjačeg rivala u grupi“, rekao je Savić.

Utakmicu gledajte na kanalu Sportklub, na SBB, EON i Total TV platformama
Zanimljivo da su oba tima promenile tim u odnosu na Olimpijske igre prošle godien, a poslednji put su dve selekcije igrale tokom 2018. godine.
„Njihov najveći motiv je da se u novom sastavu predstave tako da se zaboravi neuspeh u Budimpešti. Imamo naše adute, znamo koga treba da zaustavimo. Atmosfera je odlična i optimistično očekujemo duel“, rekao je srpski reprezentativac Lazar Dobožanov.

Pre dve godine su Mađari postali evropski šampioni na domaćem terenu u Budimpšeti, a Srbija je tada bila peta nakon poraza od Španije u četvrtfinalu posle peteraca.

I na ovom velikom takmičenju podrška našoj podmlađenoj reprezentaciji je UNIQA – zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije.

Vaterpolo Srbija promo
Vaterpolo Srbija promo; Foto: Promo

BONUS VIDEO Suze Dejana Savića na aerodromu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar