Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Srbija je savladala Crnu Goru sa 14:6 u drugom kolu grupe C Svetskog prvenstva i tako je gotovo obezbedila vizu za Olimpijske igre u Parizu. Za to je neophodan još jedan dobar meč protiv SAD za dva dana.

Srbija je u derbiju grupne faze savladala Crnu Goru kako dugo nije i pokazala najbolju igru ove godine. Srbiju je još jednom predvodio Dušan Mandić sa četiri pogotka (iz pet pokušaja), ali je imao sjajnu podršku u Đorđu Vučiniću i Viktoru i Strahinji Rašović (svi su postigli po dva pogotka).

Srbija je postavila pravi ton već u prvoj četvrtini koju je dobila sa 4:1, a nakon nešto slabije druge deonice usledila je dominacija.

„Delfini“ su ovom pobedom gotovo izvesno izborili prvo mesto u grupi C, a da bi to potvrdili neophodno je da budu na nivou i protiv SAD u petak od 16.30.

Crnogorci su bili potpuno demotivisani, pa je i selektor nemoćno širio ruke u tim momentima.

Srbija je odigrala fantastičan meč, a velike pohvale idu na račun Radoslava Filipovića koji je upisao čak 11 odbrana i pokazao da je poverenje selektora Uroša Stevanovića dobio sa punim pravom.

Srbija – Crna Gora 14:6 (4:1, 2:2, 5:3, 3:0)

Bazen: Doha

Srbija: Filipović, Mandić, Rašović, Ranđelović, Jakšić, Vučinić, Drašović, Vico, Jakšić, Lukić, V. Rašović, Mitrović.

Crna Gora: Lazović, Perković, Averka, Macić, Popadić, Vidović, Radović, Ukropina, Spaić, Matković, Radović, Tešanović, Vujović.

Srbja - Crna Gora 14:6 (4:1, 2:2, 5:3, 3:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar