Foto: Jerko Grubisic / imago sportfotodienst / Profimedia

Možda i ključni meč "delfina" na Svetskom prvenstvu i to u balkanskom derbiju protiv Crne Gore od 15.30.

Retko kada je drugo kolo grupne faze nosilo takvu težinu kao sada. Srbija je savladala Japan sa 17:10, a Crna Gora je bila bolja od Sjedinjenih Američkih Država sa 15:14.

PROČITAJTE JOŠ

Obe reprezentacije se bore za plasman na Olimpijske igre, a prolazak u četvrtfinale garantuje plasman dalje, a prenos je obezbedio RTS 1.

Samo će prvoplasirana ekipa iz grupe izboriti mesto direktno u četvrtfinalu, preostale dve moraju da igraju u osmini finala.

Vaterpolisti Srbije bi pobedom nad „ajkulama“ stigli do vize za Pariz, a o kvalitetima Crne Gore je govorio i Radomir Drašović, reprezentativac Srbije.

„Znamo kakav je ulog i sa optimizmom ulazimo u meč. Igrali smo sa Crnom Gorom više puta u proteklom periodu i nikada nije bilo lako. Dovoljno je da se podsetimo Fukuoke gde su na početku bili odlični vodili 5:0 da bi na kraju uspeli da preokrenemo rezultat i kroz peterce stignemo do četvrtfinala. Imaju odlične golmane, sa Lazovićem sam igrao, Ukropina, Radović, Mršić su kvalitetni šuteri. Mlada poletna ekipa, sigurno dobro fizički pripremljena. Sa druge strane i mi imamo adute, pripremili smo se za težak meč i verujem da imamo pravo da se nadamo uspešnom rezultatu“, kaže Radomir Drašović.

Foto:EPA-EFE/ANTONIO BAT

Centar Crne Gore Miroslav Perković je sa mnogo poštovanja govorio o Srbiji.

„Srbija je individualno vrhunska ekipa, ima nekoliko igrača svetske klase, ali mislim da smo mi mlađi, poletniji i spremniji od njih… Mislim i da imamo bolje plivanje i bolju komunikaciju između sebe. Našu prednost bih tražio u našem timskom duhu i želji. Mislim da imamo realne i dobre šanse“, rekao je  Perković.

BONUS VIDEO Zašto sam napustio Srbiju: Ispovest proslavljenog vaterpoliste Danila Ikodinovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar