Stevan Sretenović Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Rukometaši Srbije poraženi su u 2. kolu Evropskog prvenstva od Crne Gore (22:21), tako da su kolo pre kraja ostali bez šanse za plasman narednu rundu.

Već prvi minuti susreta nagovestili su bespoštednu borbu u kojoj neki od aktera nisu birali sredstva na putu do gola rival. Zbog grubog prekršaja Stefana Vujovića Crna Gora već u drugom minutu ostala bez jednog od najboljih igrača koji je zbog prekršaja nad Kukićem dobio crveni karton.

Uprkos izostanku jednog od lidera tima, Crna Gora je tokom prvog poluvremena održavala od jednog do tri gola prednosti, pa je na odmor otišla uz vođstvo 11:10.

“Orlovi” su na početku drugog poluvremena uspeli da preokrenu rezultat i iniciraju rezultatsku klackalicu koja je bila aktivna do kraja susreta. Ipak, koncentrisaniji u završnici meča bili su rukometaši Crne Gore koji su uspeli da ostvare svoju prvu pobedu na šampionatima Evrope.

Crna Gora je trijumfom nad Srbijom ostala u borbi za prolazak grupe, a za plasman u narednu rundu će se boriti u trećem kolu protiv direktnog konkurenta, Belorusije.

Rukometaši Srbije će se od Graca oprostiti protiv Hrvatske koja je već obezbedila plasman među 12 najboljih reprezentacija Evrope.

Srbija – Crna Gora 21:22 (10:11)

SRBIJA: Crnoglavac, Cupara, Đukić 1, N. Ilić, V. Ilić 2, Ivanišević, Kolaković, Kukić 6, Marsenić 2, Mošić, Nikolić, Pešić, Pušica, Radivojević 5, Sretenović 2, Zelenović 3.

CRNA GORA: Anđelić, Bakić 1, Božović 4, Čavor 1, Glendža, Grbović 5, Kankaraš, Lasica 1, Lazović 1, Lipovina 3, Mijušković, Radović 2, Ševaljević 2, Simić, F. Vujović 2, S. Vujović.