Odbojkašice Srbije
Odbojkašice Srbije; Foto: FIVB

Srpkinje žele da odbrane svetsku krunu i imaju najteži mogući zadatak.

Srbija će u finalu Svetskog prvenstva za odbojkašice igrati protiv Brazila koji nam je zadavao najveće probleme kroz istoriju.

PROČITAJTE JOŠ

Uostalom Srbija je slavila samo jednom u poslednjih 10 okršaja i to na Svetskom prvenstvu pre tri četiri godine sa 3:0 kada je osvojena svetska titula. Sada se svi u Srbiji nadaju istom scenariju po pitanju medalje i ishoda meča.

Srpkinje su jedina neporažena ekipa na prvenstvu, a ukoliko naše devojke upišu i 12. trijumf na prvenstvu planete od 20.00 (TV Sport klub 1 HD) okitiće se novom titulom.

Glavna uzdanica naše selekcije je Tijana Bošković, koja je u polufinalu sa SAD upisala čak 33 poena.

„Čestitke devojkama i celom timu na prolasku u finale Svetskog prvenstva. Zaista je ovo ogroman uspeh, ne želimo ovde da se zaustavimo. Želja nam je da ostanemo neporažene. Fenomenalna utakmica, energija, atmosfera i mislim da je to bilo presudno. Držale smo se kao jedna i supele da završimo u četiri seta. Drago mi je da smo posle tog trećeg seta koji smo malo slabije odigrale uspele da se oporavimo i završimo brzo sve ovo. Za dva dana igramo finale, tako da imamo jako malo vremena da odmorimo i naravno daćemo sve od sebe“, rekla je Bošković.

Danijele Santareli bi mogao da pamti ovaj dan do kraja života. U slučaju da slavi Srbija, te Italija nad SAD od 16.00 u njegov dom će doći zlatna i bronzana medalja jer supruga i dalje nosi dres evropskog tima.

„Brazil je igrao neverovatno, prosto neverovatno protiv Italije. Uvek sam mislio da je Brazil jedan od najboljih timova sveta. Pokazali su to u polufinalu, svaka njihova odbojkašica je dala svoj maksimu. Trener Ze Roberto je napravio neke promene, ima na raspolaganju mnogo igračica. Meč bi mogao da bude dug, ako budemo na našem nivou. Rekao bih da su dva tima slična, na neki način. Važno je da igramo na našem nivou“, istakao je on.

Ze Roberto je izveo smenu generacija u Brazilu, ali se ona slabo osetila na osnovu rezultata. Gabi će biti neophodno zaustaviti u Brazilu, a posebna pažnja će biti usmerena ka Ani Karol i Tainari.

Srbija je nastavila niz medalja na velikim takmičenjima od 2015. godine (2020. se nisu igrala zbog koronavirusa), a sada žele onu najsjajniju medalju.

U poslednjih pet finala je Srbija slavila tri puta i dva puta bila poražena.

BONUS VIDEO Top 10 najlepših odbojkašica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar