Nemanja Matić Foto: Nemanja Jovanović/Nova rs

Sportske igre mladih održane su u Vrelu kod Uba, rodnom mestu Nemanje Matića, ambasadora SIM, koji je svojim prisustvom uveličao spektakl i oduševio sve klince.

Na terenima FK Vrelo Sport upriličeni su ceremonija svečanog otvaranja Karavana radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih.

PROČITAJTE JOŠ

„Hvala svima što su se danas okupili, a pre svega našoj deci. Hvala i Sportskim igrama mladih što su odlučili da dođu u malo Vrelo. Ova organizacija je možda i jedina organizacija koja se trudi da promoviše prave vrednosti, koje je u ovo vreme veoma teško promovisati“, izjavio je Matić.

Fudbaler Mančester junajteda istakao je da je ponosan na puno gostiju u Vrelu, malom, ali prelepom selu, koji su uživali u atmosferi stadiona „Mirko Žaki Matić“.

„Sportske igre mladih rastu iz dana u dan i mnogo ljudi zna za ovu organizaciju. Jako mi je drago što su uz mene u regionu uz Igre i Luka Modrić, Edin Džeko i mnogi drugi poznati sportisti. Svi mi se borimo za našu decu i njihovo lepo odrastanje. U narednih pet-šest godina sam siguran da će uz region i cela Evropa znati za nas, za Sportske igre mladih“ istakao je Matić.

Nemanja Matić Foto: Nemanja Jovanović/Nova rs

Među gostima na ovom događaju bili su i Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije, Duško Ljubičić, sekretar FK Vrelo Sport i Vesna Vasić, direktorka OŠ „Rajko Mihailović” Banjani, u okviru koje radi izdvojeno odeljenje u Vrelu.

Ceremonija je realizovana u skladu sa merama Vlade Republike Srbije, i preporukama Kriznog štaba, pa su prisutni nosili maske i održavali propisanu fizičku distancu.

Deca su u Vrelu u proteklom periodu igrala kvalifikacione turnire, a pobednici grupa su se sada takmičili na finalnim utakmicama kako bi izborili plasman na državno finale koje će se održati u drugoj polovini septembra.

Uoči početka mečeva, predsednica SIM Srbije Ivana Jovanović, uručila je posebno priznanje Nemanji Matiću istakavši da je poseta Vrelu upravo znak zahvalnosti ovom, kako je rekla – velikom čoveku, sportisti i prijatelju Igara.

Kao što je poznato, Sportske igre mladih u regionu koncipirane su po uzoru na prave Olimpijske igre. Na ovaj način deca imaju mogućnost da osete doživljaj velikih Olimpijskih igara, o kojima sanjaju svi sportisti. Upravo zbog toga, nezaobilazan deo svake ceremonije otvaranja jeste polaganje zakletve prijateljstva i paljenje plamena prijateljstva.

Nemanja Matić Foto: Nemanja Jovanović/Nova rs

U Vrelu je zakletvu u ime takmičara položila talentovana fudbalerka Tijana Martić, članica FK Vrelo sport, a u ime sudijske organizacije Nikola Šajinović. Baklju prijateljstva uneo je Luka Lukić, mlada nada fudbala i član FK Vrelo Sport. Kada je plamen prijateljstva zablistao i u Vrelu, konačno su mogle da počnu i utakmice u kojima su najtalentovaniji fudbaleri obezbedili prolaz u finale.

Na opšte oduševljenje klinaca, početni udarac na prvoj utakmici izveo je Nemanja Matić, a pobednici su na kraju imali čast i privilegiju da im upravo njihov idol uruči diplome, medalje i poklone.

Mnogim malim fudbalerima ovakav dan bi značio ispunjenje jednog od najvećih snova. Deci u Vrelu možda i više, baš zato što i budni sanjaju da jednog dana pođu putem momka iz njihovog kraja kome aplaudira čitav svet. Sportske igre mladih upravo zato i postoje – da deci širom Srbije i regiona dokažu da za one koji se bave sportom, vredno treniraju i na prvo mesto stavljaju prijateljstvo, trud, rad i lepo vaspitanje, nemoguće ne postoji.

„Nemanja Matić je uvek uz Igre, za decu Srbije i regiona. Od srca moram pred svima da kažem – ‘Hvala za svaki lajk, hvala ti za svako slovo i svaku reč koju si izdvojio za Sportske igre mladih, imajući u vidu da to nama i deci zaista znači’. Kada sam preuzela ovu dužnost u Srbiji, bila sam ponosna na gospodina Zdravka Marića, koji je osnivač Igara, što je upravo Nemanja Matić naš ambasador. Nemanja je čovek koji je primer svih onih pravih vrednosti, za koje se Igre zapravo zalažu „, kazala je Ivana Jovanović.

Na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima u sve tri zemlje, za decu je na Igrama sve besplatno i – nema stajanja. Karavan radosti i prijateljstva, nastavlja svoj put po Srbiji. Već u nedelju na redu je Valjevo, dok će Igre obradovati decu Batočine u ponedeljak.

Komentari

Svi komentari (0)