Foto: Arhiva/Printscreen/YouTube/Nebojsa Petrovic

Dani prolaze, a fudbalska Srbija i dalje bruji o odluci Nemanja Matića da kaže zbogom nacionalnom timu.

I zaista, prava je šteta što je vezista Mančester junajteda u 32. godini odlučio da više ne nosi najdraži dres uz obrazoloženje da je došlo vreme za mlađe…

PROČITAJTE JOŠ

Matić je u subotu na otvaranju Sportskih igara u njegovom rodnom Vrelu poručio da je odluka definitivna, konačna, i da nema nazad!

Kao i da se nije čuo s predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Slavišom Kokezom posle svega što se dogodilo. Pomalo neverovatno i neozbiljno…

Da li je baš moralo tako?

Sve to tera nas na sumnju da postoji pozadina čitave priče i da prezasićenje i obrazloženje „vreme je za mlađe“ nije pravi i jedini razlog. Dokle god neka od dve strane ne bude progovorila…

Jasno je da je odlazak asa Mančester junajteda u prevremenu reprezentativnu penziju ogroman gubitak za „orlove“. Nova.rs pozvala je legende našeg fudbala Dragana Džajića i Ljubinka Drulovića, koji nisu krili da im je žao što se Matić oprostio posle 48 utakmica za reprezentaciju.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Džajić, koji je takođe sa Uba, prvobitno nije želeo previše da komentariše „slučaj Matić“, kasnije se „otvorio“, a ono što je apostrofirao jeste da ni on ne veruje previše u navedene razloge za kraj.

„Ne treba mi da istražujemo koji je pravi razlog, ne verujem da su to njegove godine. Nisam se dublje unosio, video sam da je doneo odluku da više ne igra za Srbiju. Primio sam to kao vest. Lošu vest. Kada igrač tako odluči, teško je to promeniti. Mislim da će Nemanja ostati pri tome. On je vrhunski sportista, živeo je disciplinovano, tako da sam siguran da je mogao još da igra. Iskusan je fudbaler s internacionalnim iskustvom i jako je bitan za tim. Matić je dobar dečko, i sada ako gledam onako patriotski, još i kao njegov zemljak, volim kada iz tog našeg kraja Ub, Vrelo, imamo igrača u reprezentaciji. Voleo bih da ga gledam što duže. Pa ja i Mančester junajted drugačije gledam kada je on na terenu i nerviram se. Nije mi to to, kada nema Nemanje na terenu“, rekao je Džajić za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ Misterija u priči o “Banetovoj traci”, Matiću i Milivojeviću

Foto:Nemanja Jovanović

Prisetila se treća Zvezdina zvezda i sopstvenog povlačenja iz nacionalnog tima.

„Ja sam se takođe povukao kada sam imao 32 godine. Shvatio sam da je dovoljno. Kada sam prestao da igram za reprezentaciju, prestao sam da igram i za Zvezdu. A Matić, on će još igrati za klub. Ako se nešto krije iza te odluke, saznaćemo, ima vremena. Za sada treba verovati u to što je rekao. Čuo sam da je u Vrelu, ali se nismo čuli i videli. Ponavljam, veliki je gubitak za Srbiju što ostaje bez Matića jer je on iskusan igrač i Srbija mora da računa na takvog igrača. To je moje lično mišljenje“, završio je Džajić.

Ljubinko Drulović, čuveni fudbaler Partizana, Benfike i Porta, sarađivao je kao v.d. selektora Srbije s Nemanjom Matićem 2014. godine. Samo reči hvale ima za momka iz sela Vrelo.

„Sigurno da je Nemanja jedan od najvažnijih šrafova u našoj reprezentaciji. Čovek i igrač za primer. Prava je šteta što ne želi više da igra jer bi za sve mlade igrače koji su radili s njim mogao da bude primer. Bio je jedan od vodećih igrača i ubeđen sam da bi mogao još jedan ciklus da odigra, iskustvom da pomogne mlađim igračima“, počinje razgovor za Nova.rs Ljubinko.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Drulović se nada da je fudbaler Mančester junajteda dobro razmislio pre nego što je „presekao“ i oprostio se od Srbije.

„Verovatno je odluku doneo trezveno, hladne glave. Očigledno misli da je u ovom trenutku to najbolje rešenje za njega, koji je bio jedan od lidera. To je izuzetno krupna odluka, igračima je najteže. Matić hoće da bude fokusiran na klub, jer fudbaler kao on sigurno još nekoliko godina može da igra na vrhuskom nivou. Velika je šteta što odlazi. Dok sam bio vršilac dužnosti selektor, nas dvojica smo imali sjajnu saradnju. Veliki profesionalac, lider, vrhunski čovek. Ostavio je izuzetno pozitivan utisak na mene. Žao mi je, šteta za Srbiju koja je mnogo izgubila. Mogao je Matić da odigra bar još jedan ciklus. E sad, da li je neko iz Saveza mogao više da uradi… Budućnost će pokazati da li će nam nedostajati u reprezentaciji. Imamo mi i starijih od njega koji još igraju, tako da nije on u nekim godinama. Siguran sam da mu nije bilo lako da donese odluku, nama preostaje samo da je poštujemo. Njemu je najteže, on najbolje zna zašto je to uradio. Verovatno će to pre ili kasnije i objasniti, zbog čega se opredelio na takav korak“, poručio je Ljubinko Drulović.

Srbiji ne preostaje ništa drugo nego da u naredne bitke korača bez fudbalera svetskog kalibra – Nemanje Matića, a prvi od izazova biće meč sa Rusijom (3. septembra) u Ligi nacija, dok tri dana kasnije na „Marakanu“ stiže Turska.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare