Foto: TANJUG/ VK NOVI BEOGRAD/ DJORDJE KOSTIC

Novi spektakl u Beogradu.

U Beogradu u četvrtak počinje „Fajnal ejt“ vaterpolo Lige šampiona i drugu godinu zaredom na bazenu „11. april“ osam najboljih timova Starog kontinenta boriće se za titulu klupskog prvaka Evrope.

Srbiju će na završnom turniru predstavljati ekipa Novog Beograda koja će u čevrtfinalu odmeriti snage sa šampionom Francuske, ekipom Marselja, u četvrtak od18.30 sati.

PROČITAJTE JOŠ

„Svi mečevi na ovom turniru biće veoma teški, u to nema nikakve sumnje, ali nema predaje“, rekao je trener Novog Beograda Igor Milanović na konferenciji za medije na kojoj su prisustvovali treneri i kapiteni ekipa učesnica kao i zvaničnici LEN-a.

„Vredno smo trenirali, imamo dosta samopouzdanja i u pobedničkom smo nizu, ali pored svega toga izuzetno respektujemo ekipu Marselja. Detaljno smo pratili i analizirali njihove utakmice i mogu reći da igraju zaista izuzetno. Imaju odličan ritam i sigurno će biti dobra utakmica“, naglasio je strateg Novobeograđana.

On je naglasio da će ekipa biti rasterećena.

„Osvajanje regionalne i titule prvaka Srbije je bilo veoma naporno za nas. Ali, sada ćemo biti u prilici da igramo rasterećeno. Dobro se osećamo, imamo dobar ambijent u timu i zato gajimo realan optimizam. Vlada veliko interesovanje za ovaj turnir i mislim da će tribini biti ispunjene do poslednjeg mesta. Atmosfera će sigurno biti veoma lepa, a sa novim montažnim tribinama ceo bazen dobio je fantastiean izgled“, konstatovao je Milanović.

Foto: TANJUG/ VK NOVI BEOGRAD/ DJORDJE KOSTIC

Kapiten Novog Beograda Dušan Mandić prošle godine je sa Pro Rekom osvojio titulu prvaka, ali i poneo MVP priznanje.

„Prošla sezona je uveliko iza mene i sve to je odavno arhivirano. Imamo mnogo utakmica i takmičenja tako da nema vremena da se zadržavamo na lepim ili loššm trenucima, a taj u Beogradu je za mene bio svakako jedan od najlepših“, objasnio je Mandić.

Istakao je da je ekipa uspesima skinula pritisak.

„Ove godine smo zaista ostvarili dobre rezultate na domaćoj sceni i skinuli taj pritisak sa sebe. Ulazimo apsolutno rasterećeni u ovaj meč. Biae teška utakmica, a veoma poštujemo ekipu Marselja i znamo njihove adute. Sa druge strane, dobro znam kakvu ekipu predvodim kao kapiten i kakvu snagu mi imamo. Zato verujem u ovaj tim. Fokusirani smo samo na tu prvu utakmicu sa Marseljom, idemo strpljivo, korak po korak“.

Trener Marselja Miloš Šćepanović istakao je da je izlišno govoriti o kvalitetima Novog Beograda, jer je to svima poznato.

Foto: TANJUG/ VK NOVI BEOGRAD/ DJORDJE KOSTIC

„Nadam se da ćemo odigrati na nivou onih najboljih partija koje smo pružili ove sezone, a konačan ishod svake utakmice teško je prognozirati, jer je to posledica mnogo faktora“

Prvotimac Marselja Igor Kovaeevia uveren je da je ekipa stasala u odnosu na prošlu godinu kada je u četvrtfinalu eliminisana od Ferencvaroša.

„Jako je bitno da jedan tim ima jake utakmice i kontinitet učešćaa na velikim turnirima iza sebe. Miks najboljih igrača iz Francuske sa kombinacijom najboljih igrača sa ovih prostora je pokazetelj da možemo da se ravnopravno nosimo sa svakom ekipom na ovom Fajnal-ejtu. Svesni smo naših kvaliteta i mislim da možemo da pokažemo mnogo na ovom turniru. Biae veoma zanimljivo igrati protiv Novog Beograda na njihovom bazenu. Svako ima svoje šanse, a mi verujemo u naše kvalitete“, zaključio je Kovačević.

U ostalim četvrtfinalnim mečevima danas se sastaju: Breša – Hanover (14.30), Pro Reko – Barseloneta (16.30) i Ferencvaroš – Jug (20.30).

BONUS VIDEO Slobodan Soro pred Ligu šampiona u Beogradu: Imaćemo pravu vaterpolo arenu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar