Foto: EPA-EFE/Anne-Christine Poujoulat /

Mečevima trećeg kola grupne faze nastavljeno je takmičenje na Svetskom prvenstvu u rukometu.

PROČITAJTE JOŠ...

Norvežani su protiv Austrije odigrali sjajan meč od početka do kraja, već nakon šest minuta igre imali su 6:2, tu prednost tokom prvog poluvremena povećali i na 16:11, da bi nakon pola sata igre imali prednost od tri gola, 20:17.

Pitanje pobednika rešili su serijom 8-2 sredinom drugog poluvremena, nakon čega povratka ekipi Austrije nije bilo. Na kraju, trijumf Norveške 38:29 vredan drugog mesta na tabeli, dok su Austrijanci završili takmičenje u grupi E.

Najzaslužniji za trijumf bili su Sagosen sa devet i Tonesen i Blonc sa po sedam golova, dok je Veber kod Austrije brojao do šest.

Ranije danas, Francuska je pobedom nad Švajcarskom 25:24 obezbedila prvo mesto na tabeli grupe E, Norveška dalje ide kao druga, Švajcarci zauzimaju treće a Austrijanci poslednje, četvrto mesto.

Island je protiv Maroka gubio sa 3:1, ali su nakon 5:5 preuzeli kontrolu nad igrom, pa su prvo vodili 7:5, zatim 11:7, da bi prvo poluvreme okončali u svoju korist, 15:10. U drugoj deonici Maroko je uspeo da smanji na minus od tri gola, ali ne i da priđe bliže od toga, pa su Islanđani bez većih poteškoća priveli meč kraju i slavili sa ubedljivih 31:23.

U drugom meču ove grupe, Portugal je savladao Alžir 26:19 i sa maksimalnim učinkom prošao dalje, ispred Islanda, koji je drugoplasiran, te Alžira, koji u narednu rundu ide sa trećeg mesta, dok je za Maroko borba za titulu završena.

Šveđani su pobedom nad Egiptom 24:23 golom Persona na minut i po pre kraja osvojili prvo mesto na tabeli grupe G, odakle kao drugoplasirani dalje ide sastav Egipta, dok je treća pozicija pripala Severnoj Makedoniji nakon pobede nad Čileom 32:29.

Što se grupe H tiče, Rusija će dalje sa prve pozicije nakon pobede nad već elimnisanom Južnom Korejom 30:26 sa dve pobede i remijem, a iza njih su Slovenija, koja ima dve pobede i poraz, kao i Belorusija, koja je uz remi sa Rusima i pobedu nad Korejom u poslednjem kolu poražena od Slovenije 29:25.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar