Foto: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Veselin Vujović je za medije u Banjaluci govorio i o dobrim rezultatima koji rukometaši Srbije beleže u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Na lapsus jedne novinarke da je Srbija dva puta savladala Francusku (iako je meč u Parizu završen sa 26:26), Vujović je spremno prihvatio da se upravo slaže sa tom konstatacijom:

PROČITAJTE JOŠ

„Dve pobede, dobro ste rekli u drugoj utakmici su bili bliži pobedi od Francuza jer su oštećeni od sudija. Na kraju su spašavali taj bod… Za mene je to neverovatno iznenađenje da je druga postava Srbije bez devet igrača ostvarila takav rezultat. Pominju tog Španca koji je sigurno doneo novine, ali je šest dana malo da se napravi takav preokret. Reprezentacija Srbije je već ranije bila sazrela, trebalo je vremena da se to posloži, imaju igrače koji igraju po velikim svetskim klubovima i dobili su ono što se dobije kad dođe stranac, ako ja mogu reći da sam u Banjaluci stranac. Ne robuješ onome da je on sin od onog prijatelja, on ne zna… Šta zna dete šta je 200 kilograma, ono uzme i podigne. Tek kada mu objasne da je teško dete više ne može da podigne teret“, objasnio je Vujović.

Objasnio je kako to funkcioniše u praksi, ali i zbog čega ga posebno raduje uspeh naših rukometaša.

„Tako je i on došao pustio ovog da igra, ti momci su iskoristili šansu i onda svi vide priliku. Kada je domaći on je optrećen. ‘Ovaj igrao, taj je dobar’, a on je dobar igrač na papiru, a na terenu ne daje ništa. Španac je dao Srbiji mogućnost da odigra dobro sa tim igračima i samo još jedna stvar koja često dešava kod naših sportista da protiv dobrih igraju dobro, a protiv loših loše. Nadam se da se to neće ponoviti i da će se Srbija plasirati na EP. Ovde u Borcu, u Republici Srpskoj se puno gleda na rukomet u Srbiji i da će zbog tih rezultata 500 dece početi da trenira i igra rukomet – to je najveći dobitak.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar