Foto: Twitter/Luis Fernando/Screenshoot

Ovo niko nije očekivao

Jedan od najboljih MMA boraca današnjice Izrael Adesanja, doživeo je šokantan poraz i izgubio titulu u srednjoj kategoriji nakon što je posle dominacije u prve četiri runde doživeo nokaut od Aleksa Pereire.

PROČITAJTE JOŠ

Spektakularni UFC 281 nije mogao imati bolji završetak događaja. Aleks Pereira je senzacionalno nokautirao Izraela Adesanju u poslednjoj rundi nakon što je gubio ceo meč i šokantno postao novi šampion u srednjoj kategoriji. Brazilcu je ovo treća pobeda protiv Novozelanđanina u dva sporta, dva puta je pobedio u kik boksu i sada u MMA.

Prva runda je bila prilično izjednačena sve do samog kraja kada je Adesanja napao i zadao nekoliko ozbiljnih zdaraca svom rivalu od kojih je kroše poslao Perieru na pod.

Do početka druge runde, Pereira se potpuno oporavio i nastavio kao da nije srušen nekoliko minuta ranije. Bolje je zatvorio prostor od Adesanja i pritisnuo ga na žicu, iako je u drugom delu borbe bio sličan broj udaraca, Pereira je imao još nekoliko uspešnih kombinacija, a na kraju runde u kojoj je bio malo bolji , potvrdio je uspešno srušivši Adesanju na parter.

Adesanja je međutim pponovo preuzeo kontrolu i potpuno dominirao u trećoj rundi,a to se nastavilo i u četvrtoj koju je ponovo ubedljivije dobio i došao na korak od odbrane titule.

Ulaskom u poslednju rundu Pereirina računica je bila jasna, samo bi nokaut doneo titulu. I upravo je to uradio, ušao na sve ili ništa u poslednji deo borbe i uhvatio Adesanju u jednoj razmeni. Novozelanđanin je pokušao da se izvuče, ali je Pereira ostao koncentrisan, dokrajčivši ga udarcima po ogradi i prekinuvši Adesanjinu višegodišnju vladavinu srednje kategorije.

BONUS VIDEO Triler u Manili – najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar