Roni O'Saliven, Foto: Reuters

Branilac titule svetskog prvaka u snukeru Roni O'Saliven želi da igrači koji učestvuju na predstojećem Svetskom prvenstvu budu zaštićeni od publike.

Kako je preneo BBC, Svetska snuker federacija odlučila je da na početku takmičenja trećina mesta budu popunjena, a da se taj broj povećava kako turnir bude odmicao.

„Moraš da se trudiš da izbegneš sve rizike ako je to moguće. Mi radimo svoj posao. Pre svega moramo da prođemo kovid test. Ako si pozitivan, ne možeš da igraš, tako da mi kao sportisti ne možemo da radimo ako se razbolimo“, rekao je O’Saliven.

Organizatori prvenstva savetuju igračima da ne poziraju za fotografisanje sa navijačima i da ne potpisuju autograme kako bi izbegli bliske kontakte sa publikom.

„Nije stvar u tome da mi ne želimo da igramo pred navijačima, samo ne želimo da zbog toga moramo da se povučemo sa turnira. Nadam se da će igrači imati neku vrstu zaštite da ne bismo morali da budimo neprijatni i da se branimo od navijača koji su možda popili neko piće i žele da nam se približe“, izjavio je O’Saliven.

Svetsko prvenstvo u Snukeru počinje u nedelju, u Šefildu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar