Snuker
Foto: EPA-EFE/JOSE COELHO

Otvoreno prvenstvo Gibraltara počinje u subotu, a mečevima će prisustvovati samo 100 navijača. Izmedju ostalih, najavljeno je učešće najboljih snukeraša, svetskog šampiona Džada Trampa, Nila Robertsona, Alija Kartera, Stivena Megvajera, Džimija Vajta i Grejema Dota.

Takmičenja u snukeru nastavljaju se turnirom na Gibraltaru, uprkos pandemiji korona virusa, zbog koje su otkazane ili odložene brojne sportske manifestacije.

Zbog pandemije korona virusa danas su odložena takmičenja u engleskim i škotskim fudbalskim ligama kao i ragbi meč Velsa i Škotske, a odloženi su i Londonski maraton i Masters turnir u golfu u SAD.

„Kako sada stvari stoje, nameravamo da organizujemo predstojeće turnire prema planu. To uključuje i turnir u Landudnu i Svetsko prvenstvo u Šefildu. Moramo da razmotrimo svaki scenario i poštovaćemo savete nadležnih. Zdravlje naših navijača, igrača i svih ostalih je svakako prioritet“, navodi se u saopštenju Svetskog snukera, preneo je Eurosport.

Svetski snuker nije odbacio mogućnost odigravanja turnira bez publike, ako se pojavi rizik po javno zdravlje prisustvom gledalaca.

Najvažniji turnir, Svetsko prvenstvo na programu je od 18. aprila do 4. maja u Krusibl teatru u Šefildu. Postoji mogućnost da se turnir odloži ili da se smanji broj gledalaca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram