Foto: Printscreen Twitter / Eurosport

Dramatičan snimak postao je viralan baš u vreme kad i u Srbiji veje.

Ceo svet je ispratio podvig Frensisa Zubera, skijaša za čije je ime saznalo mnogo ljudi jer je otkopao snoubordera na ski stazi u Vašingtonu.

PROČITAJTE JOŠ:

Snouborder Ijan Steger je završio naglavačke u dubokom snegu, a na njega je naišao Zuber čija je kamera na glavi zabeležila dramatične trenutke.

Borio se za svaki sekund kada je video čoveka u nevolji jer je svaka nova sekunda mogla da znači gušenje zatrpanog čoveka kom je samo daska virila iznad površine snežnog pokrivača.

„Uhvatio sam malo crvenog kako mi je bljesnulo u uglu oka. I znao sam da je to čudno jer je van granica staze. Znao sam da nešto nije u redu. Znate, vikao sam i nije bilo odgovora“, objasnio je Zuber o tome kako je krenuo u „misiju“ da spase Stegera, a preneo je ABC7 iz Čikaga.

Kad je Frensis prišao, sada već srećnom čoveku, Ijan kaže da ga nije čuo. Čuo je samo svoje disanje.

„Možete da vidite da me Frensis pita da li sam u redu. Davao mi je do znanja da će doći po mene, nisam čuo ništa od toga. Potpuna tama. Mogao sam samo da čujem svoje disanje“, kaže Steger.

Steger nije bio siguran da će se izvući živ odatle, pa su mu misli bile zastrašujuće. Žalio je što ne može da kaže svojoj verenici koliko je voli, a stručnjaci kažu da iz tog položaja sigurno nije mogao da se izvuče, te da je za ovakve avanture uvek poželjno imati partnera skijaša uz sebe jer u suprotnom šanse od smrtnog ishoda rastu.

BONUS VIDEO: Helioski adrenalinski zavisnici u akciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar