Foto: Arhiva Beogradskog maratona

Trijumf na najlepšoj trci u Beogradu.

Srpska atletičarka Olivera Jevtić pobednica je tradicionalne „dm Ženske trke“, koja je danas u organizaciji Beogradskog maratona održana na Adi Ciganliji.

Jevtićeva je krug oko Ade, u dužini od 7,7 kilometara, pretrčala za 25 minuta i 34 sekunde.

PROČITAJTE JOŠ

Drugo mesto osvojila je Teodora Simović (25,54), a treće Saima Murić (27,20).

Na najlepšoj trci u organizaciji Beogradskog maratona učestvovalo je više od 1.500 takmičarki, pod sloganom „Ja to mogu“.

Ženska trka za cilj ima promociju značaja fizičke aktivnosti, posebno trčanja i hodanja za zdravlje ženske populacije kao primarne prevencije, ali i dobro druženje i jačanje ženske solidarnosti kroz aktivizam, podršku i motivaciju.

Tradicionalno su u trci učestvovale i dame sa invaliditetom i poslale snažnu poruku o značaju bavljenja sportom.

Foto: Arhiva Beogradskog maratona

Ciljnu vrpcu su zajedno sa Darkom Habušem i Svetlanom Jovanović Mitić držale devojčice predstavnice Specijalne Olimpijade, koje su bile učesnice trke, zajedno sa još 10 predstavnika.

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš izjavio je da Beogradski maraton podjednak fokus stavlja na kvalitetnu organizaciju trka kako za profesionalne takmičare, tako i za sve učesnike koji se rekreativno bave sportom.

„Ova trka, je pravi primer za to. U najlepšoj trci Beogradskog maratona, učestvovalo je 1687 žena, od kojih su se neke možda po prvi put oprobale u trčanju i koje smo motivisali da im dm Ženska trka bude početak aktivnijeg bavljenja sportom i možda prva trka u pripremama za finale trkačke sezone, a to je svakako Beogradski maraton 2023. godine“, rekao je Darko Habuš.

BONUS VIDEO Ivana Vuleta posle osvojenog zlata na Evropskom prvenstvu u Minhenu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar