Airton Sena Foto: EPA

Airton Sena, jedan, ako ne i najveći i najomiljeniji vozač u istoriji Formule 1, poginuo je 1. maja 1994. godine posle udesa na stazi u Imoli. Brojni jubitelji automobilizma, ali ni armija vrhunskih pilota za volanom bolida Formule 1 kojima je bio idol i Meklaren, nisu zaboravili da bi “Rainman” danas napunio 60 godina.

“Najveći, neka je sa srećom! Airton Sena bi danas napunio 60. godina! Srećan rođendan, najveći”, napisao je Felipe Masa.

Foto: Instagram / Felipe Masa

“Danas bi šef napunio 60 godina. Zauvek Sena. Ova slika je sa moje prve trke u F1, u KIjalamiju (Južna Afrika)”, našao je Rubens Baričelo sliku sa idolom.

Foto: Instagram / Rubens Baričelo

“U ovim teškim vremenima moramo da se prisetimo dobrih stvari i sačuvamo snagu! Srećan rođendan, Bekao. Uvek si u našim najboljim uspomenama”, nazvao je Bruno Sena ujaka po nadimku koji je Airton dobio još kao dete.

Foto: Instagram / Bruno Sena

“Usred haosa, nešto šta može sve da nadahne. Majstore, srećan rođendan, danas bi napunio 60 godina”, napisao je Lukas di Grasi.

Foto: Twitter / Lukas di Grasi

“Rođendan legede”, komentar je Karlosa Sajnca Mlađeg na post Formule 1.

“Sjajnom Airtonu Seni danas bi bilo 60 godina. Njegovi savremenici su ga smatrali genijem. On je insipiracija generacijama vozača. Milionima fanova će uvek biti idol”, nije najbrži cirkus Formule 1 propustio da jednom od svojih najvećih heroja oda počast.

Foto: Twitter / Formula 1

“Airtonu bi danas bilo 60 godina. Njegov talent bio je nesumnjiv, ali vole sam i njegovu emociju i strast za sport koji volim”, napisao je Dženson Baton.

Foto: Twitter / Dženson Baton

“Danas bi Seni bio 60. rođendan. Moj idol iz detinstva. U 2015. sam imao priliku da vozim njegov bolid. Dan koji neći nikad zaboraviti”, napisao je dvostruki šampion Formile 1 Fernando Alonso, uz emotikon sa zaljubljenim očima.

Foto: Twitter / Fernando Alonso

Meklaren, tim kome je podario daleko više više od tri titule, na jedinstven način se setio da ja nadašnji dan rođen Sena. Uz sliku legendarnog pilota, stoji samo emotikon jarca (GOAT), koji simbolizuje najvećeg svih vremena.

Foto: Twitter / Mclaren

Najveći, srećan rođendan…