Toni Đerona
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Novi izazovi za srpski rukomet

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona rekao je pred početak Evropskog prvenstva u Nemačkoj da je grupa C u kojoj su „orlovi“ najujednačenija na šampionatu.

PROČITAJTE JOŠ:

Rukometna reprezentacija Srbije u petak od 18 časova započinje učešće na EP utakmicom protiv Islanda, u Olimpijskoj dvorani u Minhenu. Rivali „orlova“ biće još i Mađarska i Crna Gora.

„Naša grupa je najujednačenija na prvenstvu. Četiri ekipe koje u svakoj utakmici mogu da prevagnu na svoju stranu i to će sve biti teški i izazovni dueli. U drugim grupama, favoriti su izrazitiji, dok kod nas to nije slučaj. Verujem u mogućnosti svog tima, ali Island je ekipa koja ima igrače sa možda najboljim individualnim kvalitetima u napadu. Imaju dosta igrača koji mogu da naprave razliku u igri jedan na jedan. Dosta trče i drže visok tempo, ali znamo svoje prednosti i trudićemo se da ih adekvatno iskoristimo“, rekao je Španac.

Đerona tvrdi da Srbija ima kvalitete kojima može da se suprostavi Islandu i da su oni „jasni i prepoznatljivi“.

„Verujem u adekvatnu odbranu, dobru rolu naših golmana i da uz kvalitetan napad koji možemo da pružimo, imamo čemu da se nadamo na otvaranju prvenstva“, zaključio je Đerona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar