Srbija vs Nemačka Foto:EPA-EFE/ROBERTO BARTOMEOLI

Bitan trijumf.

Srbija je u trećem kolu kvalifikacija za Olimpijske igre savladala Egipat 3:1 (18:25, 25:19, 25:14, 25:16) i sada se nalazi na trećem mestu sa šest bodova.

Selektor Igor Kolaković nije bio zadovoljan igrom u prvom setu, ali se sve na kraju dobro završilo.

PROČITAJTE JOŠ

„Nismo bili uopšte bili fokusirani, ne znam zašto imamo taj pritisak na startu meča. Nismo bili fokusirani na stvari koje su jednostavne i onda smo se našli u problemu, izgubili smo prvi set. Ušli smo u problem sa čitavim ritmom na utakmici, ali je na kraju sve ispalo dobro. Mislim da je ulazak Uroša Kovačevića dao veliku sigurnost ekipi, počeli smo da igramo dobro i u odbrani i u bloku, protivnika smo sveli na njegov nivo. Ova pobeda može dobro da posluži za naredne mečeve“, rekao je Kolaković.

Potom je pohvalio Nemanju Mašulovića i Aleksandra Nedeljkovića.

„Mi se na početku utakmica borimo sami sa sobom, moramo da osetimo igru. Mislim da smo poslednja tri seta u svim elemetnima dobro igrali i priveli smo meč kraju“, dodao je selektor Srbije.

Srbija će u sredu od šest časova igrati protiv Finske u četvrtom kolu, a plasman na Olimpijske igre izboriće po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe. Preostalih pet reprezentacija biće pozato 24. juna, po završetku preliminarne faze Lige nacija 2024.

BONUS VIDEO Sve je jednostavno kad kombinuju Tadić i Džeko

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar