Šarl Lekler, Ferari
Šarl Lekler, Ferari; Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA / POOL

Vozač Ferarija Šarl Lekler rekao je da su u ekipi zabrinuti jer ne znaju razloge problema sa bolidom zbog kojih je u prvom delu morao da završi kvalifikacije za trku Formule 1 za Veliku nagradu Španije.

Lekler je u kvalifikacijama za trku u Španiji, pre dve nedelje, zauzeo 19. mesto, pošto je zbog problema sa bolidom morao da završi kvalifikacije u prvom delu.

PROČITAJTE JOŠ

Ekipa je uoči trke promenila ceo zadnji deo bolida, Lekler je na kraju zauzeo 11. mesto, ali je priznao da nije ustanovljeno šta je izazvalo probleme.

„Kvalifikacije u Barseloni su bile vrlo specifične i mislim da nisam jedini koji se mučio. Moramo da razumemo šta se dogodilo, ali do sada nismo ustanovili razloge. To je pomalo zabrinjavajuće i moramo da pokušamo da shvatimo razloge, pošto je osećaj vrlo loš“, rekao je Lekler, preneo je Skaj.

Njegov timski kolega Karlos Sainc trku na Katalunji završio je na petom mestu.

Ferari ima samo jedan plasman na pobedničko postolje ove sezone i trenutno je četvrti u šampionatu konstruktora sa 187 bodova zaostatka za vodećim Red Bulom.

Lekler je sedmi sa 42 boda.

„Ekipa nije zadovoljna onim što postižemo u ovom trenutku na stazi i to je daleko od očekivanja koja smo imali na početku sezone. Moramo da nastavimo da radimo, što pre da unapredimo bolid i smanjimo zaostatak za vodećima. Mučio sam se u kvalifikacijama, a ni trka nije bila sjajna, a ako pogledamo Karlosa, imao je dobre kvalifikacije, ali tokom trke smo se mučili sa tempom. To u ovom trenutku pokušavamo da popravimo“, naveo je Lekler.

On je rekao da i dalje veruje u projekat Ferarija.

„Ono što mi uliva samopouzdanje je da postoji jasan pravac onoga gde želimo da radimo i napredujemo i zbog toga verujem u projekat“, dodao je.

Vozač iz Monaka rekao je da ne očekuje čuda u predstojećoj trci u Kanadi.

„Na ovoj stazi nemamo ništa novo i mislim da nećemo napraviti čudo. Ali moramo da pokušamo da izvučemo maksimum, razumemo bolid i podesimo ga da izvuče maksimum“, rekao je Lekler.

Trka za Veliku nagradu Kanade vozi se u nedelju od 20 časova u Montrealu. Kvalifikacije su dan ranije od 22 časa.

BONUS VIDEO Šampionska parada Denvera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar