Foto: IBA

Rođena za velika dela, rođena da pokori svet!

Srpsko boksersko čudo od deteta nastavlja zlatni niz, nastavlja da korača zlatnim stazama koje je popločala u znoju lica svog.

Sara Ćirković je ime koje će zauvek ostati upisano u anale svetskog boksa, devojčica milog osmeha i silovite pesnice. Srpska boks reprezentativka sedam meseci od osvajanja titule najbolje omladinske bokserke Starog kontinenta, kada je Srbiji donela medalju na koju se čekalo 23 godine, potvrdila je dominaciju i na šampionatu sveta koje se održava u španskom mestu Benidorm.

Ćirkovićeva je osvojila svetsko zlato savladavši u finalu predstavnicu Danske Vinter Sofi Roshaug u kategoriji od 48 do 50 kg.

PROČITAJTE JOŠ:

Poslednju svetsku medalju u omladinskom boksu Srbija je osvojila 1998. godine, kada je u argentinskoj metropoli Buenos Ajresu srebro osvojio Geard Ajetović, dok je Dejan Ribać osvojio bronzu.

Sada, 24 godine kasnije istoriju zlatnim slovima ispisala je čudesna Sara Ćirković, srpska reprezentativka, članica BK “Obilić” iz Zvornika, potvrdivši epitet neustrašive “Obilićevke”. Ćirkovićeva je u polufinalu Svetskog prvenstva u Španiji pobedila izvanrednu bokserku Tamana iz Indije. Bio je to sudar Evropske I Azijske šampionke u kome je svu snagu, talenat, raskoš udaraca i hrabro srce pokazala naša Sara.

Foto: IBA

Omladinsko Svetsko prvenstvo 2022. ušlo je u istoriju i kao najmasovnije u istoriji. U konkurenciji 598 boksera iz 73 države ukupno 21 zemlja imala je svog predstavnika u finalu, među njima i Srbija u liku i delu Sare Ćirković. Ni jedna zemlja, osim Srbije, sa Balkana, uključujući i veliku boksersku silu Tursku koja je ovde nastupila sa skoro čitavim ženskim i muškim timom nije imala ni jednog finalistu.

BONUS VIDEO Triler u Manili – najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar