Danijele Santareli, Foto: OSSRB

Danijele Santareli, bivši selektor odbojkašica Srbije, oglasio se po prvi put nakon najave da će postati selektor Turske.

Danijele Santareli novi je selektor odbojkašica Turske. Santareli je tako uprkos najavama da bi sa selekcijom Srbije želeo da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, odlučio da prihvati ponudu iz Turske koju očigledno nije mogao da odbije.

PROČITAJTE JOŠ

Kako kažu Turci, Santareli je razmišljao o ponudi, koja je bila drastično veća nego što je imao u Srbiji. Dok je na klupi naše reprezentacije primao 50.000 evra godišnje, po tvrdnji turskih medija, na novom poslu će zarađivati četiri puta više – 200.000 evra.

Sada je odlučio da i sam progovori, a mnogima je upala rečenica kada priča o neočekivanim stvarima u životu.

„Zdravo svima,

Želim da vam kažem da je meni bila čast da budem selektor nacionalnog tima Srbije, da radim za ovu zemlju i neverovatne ljude ove zemlje. Ono što smo uradili ovog leta je neverovatno, osvojili smo važan trofej i još jednu važnu medalju. Proveli smo nezaboravno leto koje neću zaboraviti do kraja života. Bila je privilegija za mene da budem trener ovog tima, ovih igračica i čitavog nacionalnog tima.

Ponekad u životu se desi nešto i odemo, ali ne znamo šta će biti u budućnosti, možda se opet sretnemo. Sada želim da se zahvalim svakoj osobi koja je verovala u mene, Savezu, predsedniku Gajiću, svakoj osobi koja je verovala u mene, svakoj igračici hvala i srećno u budućnosti. Srbija će zasigurno imati uvek specijalno mesto u mom srcu“, završio je Santareli.

Italijanski trener Đovani Gvideti postao je novi selektor odbojkašica Srbije po odlasku Danijelea Santarelija.

BONUS VIDEO Odbojkašice skaču od sreće, Santareli se baca po terenu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar